قلعه امبرد ایروان

قلعه امبرد ایروان و کلیسای استوتساتسین ، شکوه تاریخی در ارمنستان

18/09/1397
ایروان

بناهای تاریخی همیشه یکی از جاذبه­ های گردشگری جذاب محسوب شده ­اند. علاوه بر اینکه عده ­ای از گردشگران از طرفداران ثابت اماکن تاریخی هستند، این اماکن برای عموم گردشگران هم جذابیت­ هایی دارد. می توان گفت مراجعه به اماکن تاریخی تنوع خوبی در بین انواع و اقسام تفریح­ هایی که در سفر صورت می­ گیرند، حساب می­ شود. مسافرین تور ارمنستان هم از این اماکن بی بهره نیستند. پیش از این در مقاله های پارک ملی دیلیجان ارمنستان و دریاچه آرپی ارمنستان، طبیعت بکر درباره برخی از اماکن دیدنی ارمنستان صحبت کردیم. گردشگران این امکان را دارند تا بعد از بازدید از این اماکن به قلعه امبرد ایروان هم سر بزنند. برای آشنایی با این قلعه­ ی تاریخی با سالیان سفر همراه باشید.

قلعه امبرد ایروان

قلعه امبرد ایروان در کنار کلیسای استوتساتسین از بناهای تاریخی ارمنستان حساب می شوند. فاصله­ ی این دو بنا با یکدیگر زیاد نیست. گردشگران تور ارمنستان به راحتی این امکان را خواهند داشت تا از هر دوی آنها همزمان دیدن کنند. برای دسترسی به قلعه امبرد شما باید به شمال ارمنستان رفته و سراغ کوه آراگاتس که در مقاله ی کوه های آرگاتس ، بلندترین نقاط ارمنستان درباره آن صحبت کردیم، را بگیرید. البته ناگفته نماند که برخی نام این قلعه را آمبرد می­ دانند. اگر درباره تاریخچه قلعه امبرد کنجکاو هستید، باید بگوییم که ساخت آن در دوران اورارتو انجام شده است. در ابتدا کاربرد این دژ مستحکم چندان پیچیده نبوده و برای استراحت پادشاهان مورد استفاده قرار می­ گرفته است.

جالب است بدانید این قلعه چند قرن بعد از اینکه ساخته شده بود به بهرام پهلوانی فروخته شد و بهرام به بازسازی قلعه امبرد پرداخت. به این ترتیب در قرن یازدهم سه دژ و یک حمام به قلعه افزوده شد. خرید بهرام فقط محدود به قلعه نبود و زمین­ های اطراف آن را هم شامل می شد. اینگونه بود که او تصمیم گرفت کلیسای استوتساتسین را هم بسازد. پس از گذشت چند سال، این بار نوبت به واشه واچوشیان رسید تا قلعه را بخرد. او که یک اشرافزاده بود قلعه را تبدیل به یک دژ دفاعی محکم نمود. اما دوران خوب قلعه امبرد همیشگی نبود و در نهایت توسط مغول ­ها تسخیر شد و دژهای آن تخریب شد. متاسفانه تا قرن بیستم وضعیت قلعه امبرد ایروان تغییری نکرد تا بالاخره مرمت گردید و هم اکنون گردشگران می توانند از این دو بنای زیبا دیدن کنند.

قلعه امبرد

کلیسای استوتساتسین

کلیساهای معروف زیادی مانند گشوانک و سواناوانک در ارمنستان وجود دارند. کلیساها همواره از مکان های جذاب برای گردشگران ایرانی بوده ­اند. برای مثال کلیسای وانک در اصفهان همیشه پذیرای گردشگران بسیاری بوده و اگر شما هم از گردشگران حرفه ای ایران باشید، حتما این کلیسا را می شناسید. مسافرین اروپا هم همواره با انواع و اقسام کلیساهای تاریخی روبرو شده اند و اوقات خوبی را با تماشا و گشت و گذار در این بناها  تجربه کرده ­اند. حالا کلیسایی را تصور کنید که در قرن یازدهم ساخته شده و در ارتفاعات  قرار دارد. به همه­ ی اینها نزدیک بودن به قلعه­ ی امبرد ایروان را هم اضافه کنید. به نظر می­ رسد با مکانی جذاب طرف هستیم که ارزش بازدید و وقت گذرانی را دارد. کلیسای استوتساتسین می­ تواند تجربه­ ای جالب برای علاقه­ مندان به بناهای تاریخی و یا گردشگرانی که به دنبال تنوع هستند، باشد.

کلیسای استوتساتسین

سخن پایانی

اگر مسافر تور ایروان شدید و تصمیم گرفتید به ارمنستان سفر کنید، قطعا با اماکن ودیدنی­ های بسیاری که برخی از آنها را قبلا معرفی کردیم روبرو خواهید شد. شما می توانید از موزه تاریخ ارمنستان، سهر جورمک،  صومعه نوراوانک و بسیاری نقاط تاریخی و غیر تاریخی دیگر دیدن کنید. با توجه به پر شمار بودن اماکن تاریخی ارمنستان به نظر می رسد این کشور مقصد مناسبی برای گردشگرانی که به اماکن تاریخی علاقه­ مند هستند، می ­باشد. با توجه به اطلاعات موجود، به نظر می رسد قلعه امبرد ایروان و کلیسای استوتساتسین در کنار هم می توانند از گزینه­ های بسیار وسوسه کننده برای این دسته از گردشگران باشند. در پایان امیدواریم این مقاله مفید واقع شده باشد و توانسته باشیم اطلاعاتی مفید درباره این اماکن در اختیاراتان بگذاریم.

قلعه امبرد ارمنستان

Call Now Button