آبراهی میان اروپا و آسیا به نام تنگه بسفر

حتماً دیده‌اید که یک شهر را با بخش‌های مختلفی مثل محدوده شمالی، شرقی، غربی یا جنوبی می‌شناسند. اما شهر استانبول تقسیم بندی فراتر از این حرف‌ها دارد! موقعیت جغرافیایی این شهر به گونه‌ای است که نیمی از آن در قاره اروپا قرار گرفته و نیم دیگر جزو آسیا محسوب می‌شود. تنگه بسفر همان جایی است که این دو بخش از یکدیگر جدا می‌شوند. پس اگر دوست دارید سفر بین دو قاره را تجربه کنید، کافی‌ست از روی این پل عبور کنید.

در مورد تنگه بسفر

فاصله بین دو دریای سیاه و مرمر به وسیله آبراهی به نام تنگه بسفر پر شده که به یکی از مهمترین و معروف‌ترین نقاط کشور ترکیه شناخته می‌شود. این تنگه باریک‌ترین مسیر آبی است که در حوزه ناوبری بین المللی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در طول تاریخ حکومتی که بر این تنگه تسلط داشت، قدرت بیشتری در مقایسه با سایرین داشت. با این حال در آن دوره و زمانه نتوانستند پل محکم و دائمی برای عبور از این تنگه بسازند. اما سال 1970 بالاخره دولت ترکیه برای ساخت یک پل دائمی که به راه ارتباطی بین بخش اروپایی و آسیایی استانبول تبدیل شود، دست به کار شد.

تنگه بسفر

پروژه ساخت پل بسفر

ساخت این پل از فوریه سال 1970 شروع شد و تا ژوئن 1973 ادامه داشت. سال‌ها بعد از ساخت این پل، هنوز هم سازه‌های دیگری برای برقراری ارتباط بین دو طرف تنگه بسفر ساخته می‌شد؛ اما هیچ کدام از آن‌ها به اندازه پل بسفر که به آن پل اول هم می‌گویند کارآمد نبود. در زبان ترکی به این سازه پل بغاز (İstanbul Boğazı) هم گفته می‌شود. البته از سال 2016 نام این پل را به شهدای 15 ژانویه تغییر دادند. با وجود این که پیاده‌روی روی پل بسفر ممنوع اعلام شده، اما تا به حال تعداد زیادی از مردم آن هم به قصد خودکشی کردن روی این پل رفته‌اند! به همین دلیل عده‌ای این پل را به نام پل خودکشی در استانبول می‌شناسند.

برج‌های 165 متری به عنوان پایه و ستون‌های نگهدارنده وزن پل بسفر را به دوش کشیده‌اند. کابل‌های فلزی قطوری به صورت زیگزاگی به این برج‌ها متصل شده تا بتواند پل را نگه دارد. طول این پل 1560 متر است و عرضش به 33.5 متر می‌رسد. عظمت و ظاهر زیبایی که این پل دارد، باعث شده تا به یکی از نمادهای اصلی شهر استانبول تبدیل شود. نمای 360 درجه ای از تمام شهر استانبول را می‌شود از روی این پل تماشا کرد.

این منطقه به غیر افراد بومی استانبول برای گردشگران این شهر هم جذابیت ویژه‌ای دارد. همین مسئله سبب شده تا رستوران‌ها و هتلهای تنگه بسفر هر روز بیشتر از قبل برای پیشرفت و جذب مشتری بیشتر تلاش کنند. به جز رستوران و هتل، جاهای دیدنی نزدیک تنگه بسفر هم همیشه مورد توجه گردشگران قرار می‌گیرد.

پل بسفر

بخش آسیایی

کاخ بیلربیی (Beylerbeyi Sarayı) که در بخش آسیایی شهر استانبول قرار دارد، یکی از بهترین نقاط شهر است که در نزدیکی پل هم قرار دارد. با کمک اتوبوس هم می‌توانید به راحتی به این محدوده دسترسی داشته باشید. اگر در ایستگاه اتوبوس بیلربیی سرایی (Beylerbeyi Sarayı) از اتوبوس پیاده شوید، با حدود 5 دقیقه پیاده روی کردن به کاخ و دهانه آسیایی پل می‌رسید.

بخش اروپایی

اگر بخواهید از سمت اروپایی به پل نگاه کنید باید به محله‌ی بشیکتاش (Beşiktaş district) سر بزنید. بشیکتاش منطقه ساحلی در تنگه بسفر است که به منظره بسیار جذابی از پل بسفر مجهز است. مسجد اورتاکوی هم یکی دیگر از مناطق دیدنی است که می‌توانید در همین حوالی از آن بازدید کنید. برای رسیدن به مسجد اورتاکوی و منطقه اروپایی بسفر باید در ایستگاه اتوبوس کاباتاش لیسسه (Kabatas Lisesi) از اتوبوس پیاده شوید؛ با کمی پیاده روی از این ایستگاه به مقصد مورد نظرتان می‌رسید.

تورهای مخصوص گشت با کشتی یکی دیگر از امکاناتی است که اکثر گردشگران را به سمت خود می‌کشاند. بهترین زمان برای گشت با کشتی در تنگه بسفر، ساعات نزدیک به غروب آفتاب است. این را هم فراموش نکنید که در فصول مختلف، ساعت گشت با کشتی در تنگه بسفر متغیر است. پس قبل از حرکت به سمت تنگه بسفر همه چیز را چک کنید. اگر مسافر تور استانبول باشید حتماً از تنگه و پل بسفر دیدن خواهید کرد؛ پس گرفتن عکس یادگاری را فراموش نکنید.

تنگه بسفر استانبول

Call Now Button