مسمومیت غذایی در سفر

در صورت مسمومیت غذایی در سفر چه‌کنیم؟

06/06/1397
نکات سفر

از جمله شایع‌ترین بیماری‌هایی که فرد را در سفر دچا خود می‌کند، مسمومیت غذایی می‌باشد. براساس تحقیقات مرکز (CDC) مسمومیت غذایی حدود 30 تا 40 درصد افرادی که سفر می‌کنند را درگیر می‌کند. این نوع مسمومیت از طریق نوشیدنی‌ها و مواد خوراکی که حاوی ویروس و یا باکتری باشد برای وی ایجاد می‌شود. شایان ذکر است نوعی از مسمومیت غذایی با نام استافیلوکوک شناخته می‌شود به به‌دلیل نگه‌داری طولانی مدت مواد لبنی مانند خامه یا شیرینی‌ها در خارج از یخچال ایجاد می‌شوند.

غذاهای مسموم کننده ممکن است بو و مزه‌ی ناخوش‌آیندی داشته باشند. با وجودی که بیش‌تر مسمومیت‌های غذایی در مدت 24 ساعت برطرف می‌شوند، اما برخی از آن‌ها مانند مسمومیت غذایی با کنسرو کشنده باشد. از این‌رو بهتر است که برای پیشگیری از مسمومیت کشنده‌ی بوتولیسم باید به مدت 20 دقیقه غذاهای کنسروی را در آب بجوشانیم. شایان ذکر است که غذاهای پخته شده را بیش از 2 ساعت در در دمای محیط رها نکنید و برای گرم کردن دوباره‌ی غذاهای مانده، آن‌ها را تا 74 درجه‌ی سانتی‌گراد گرما دهید تا غذا بخار کند و همچنین غذاهای بیش‌از دو روز باقی منده را مصرف نکنید.

لازم به ذکر است که در برخی از شهرهای گردشگری همانند تور استانبول و یا تور بانکوک غذاهای خیابانی سرو می‌شوند که از لحاظ بهداشتی می‌تواند خطر آفرین باشد، بنابراین تا حد ممکن در سفر از غذاهای خانگی استفاده کنید و در صورتی که از غذاهای بیرون استفاده می‌کنید به بهداشت تهیه‌ی غذا توجه کنید.

درمان مسمومیت غذایی

در زمانی که دچار مسمومیت غذایی شده‌اید، معمولاً شما دچار حالت تهوع می‌شوید و آب زیادی از بدنتان از دست می‌رود. بنابراین خیلی مهم است که آب از دست رفته را باز گردانید، مایعاتی نظیر آب معدنی و سوپ بسیار رقیق مصرف کنید. شایان ذکر است که مایعات دیگر را در صورت سنگین نبودن مصرف کنید. همچنین در زمان مسمومیت غذایی در ابتدا معده نمی‌تواند غذا را حضم کند، اما به مرور گوارش شما بهتر می‌شود و مواد غذایی با فیبر و چربی کم را وارد بدنتان کنید.

Call Now Button