کاخ های استانبول

کاخ‌های استانبول

بناهای باشکوه متعدد که هر کدام معماری خلاقانه و خاصی دارند، یکی از اصلی‌ترین جاذبه‌های گردشگری استانبول است. مساجد، کاخ‌ها، برج‌ها و موزه‌ها، اصلی‌ترین بناهای دیدنی استانبول هستند. ضمن اینکه در اطراف این شهر چند کلیسا و قلعه هم دیده می‌شود. با توجه به تعداد بسیار بالای مساجد استانبول و کاخ‌های استانبول، در مطالبی جداگانه به معرفی آنان پرداخته‌ایم.

کاخ یا کوشک به محل سکونت پادشاهان و خانواده‌شان، سیاسیون و مقامات عالی‌رتبه گفته می‌شود. استانبول برای سالیان سال، پایتخت امپراطوری عثمانی بوده‌است. همین مسئله باعث شده‌است تا در گوشه و کنار این شهر، کاخ‌های بسیاری دیده شود. البته کاخ‌های استانبول از لحاظ قدمت و اهمیت، تفاوت‌های فاحشی با هم دارند. در ادامه این کاخ‌ها را معرفی خواهیم کرد.


کاخ توپکاپی Topkapı Palace

کاخ توپکاپی

کاخ توپکاپی (کاخ توپقاپی) یکی از مهم‌ترین کاخ‌های عثمانی و یکی از مکان‌هاییست که معمولا اکثر مسافران تور استانبول از آن بازدید می‌کنند. این کاخ در قرن 15 میلادی ساخته‌شد و در حدود 4 قرن، مرکز سیاسی امپراطوری عثمانی بود.

کاخ توپکاپی، 4 حیاط اصلی و چندین ساختمان کوچک و بزرگ دارد. این کاخ در حال حاضر به موزه تبدیل شده‌است. در هر قسمت از این کاخ بزرگ، اشیا و بناهایی ارزشمند و دیدنی وجود دارد. دیدنی‌های این موزه، مربوط به زمان‌ها و دوره‌های مختلف و فرهنگ‌ها و ادیان مختلف هستند. اما به خصوص در آن المان‌های جالبی از مسیحیت و اسلام خواهید یافت. در گوشه‌ای از حیاط کاخ، یک کلیسای قدیمی وجود دارد. ضمن اینکه در یکی از موزه‌ها، عبا و جنگ‌افزارهایی وجود دارد که به حضرت محمد (ص) منسوب هستند. به علاوه، در موزه‌های مختلف، اشیایی از امپراطوری رم و تمدن‌های کهن شرقی نظیر بابلیان و سومری‌ها دیده می‌شود.

کاخ توپکاپی در یکی از بخش‌های جنوبی نزدیک تنگه بسفر قرار دارد. توپکاپی ضمن داشتن چشم‌اندازی زیبا از آب‌های تنگه بسفر، در محوطه‌ی بیرونی‌اش هم فضاهای سرسبز و دلبازی دارد.

  • کاخ توپکاپی سه‌شنبه‌ها تعطیل است.

کاخ دولما باغچه Dolmabahçe Palace

کاخ دولما باغچه

گفتیم که کاخ توپکاپی به مدت 4 قرن، مرکز سیاسی امپراطوری عثمانی بود. کاخ دولما باغچه کاخی بود که پس از 4 قرن، جای توپکاپی را گرفت. سلطان عبدالمجید در قرن 19، کاخ توپکاپی را قدیمی دانست و دستور داد یک کاخ جدید و باشکوه بسازند. نتیجه این اقدام، کاخ دولما باغچه شد؛ کاخ بسیار باشکوه که معماری و هنر اروپایی در جای‌جای آن ، آثاری ماندگار را خلق کرده‌اند.

پس از ساخت این کاخ، 6 سلطان عثمانی در آن حکومت کردند و سپس عمر یان امپراطوری به پایان رسید. حاکمان رفتند و کاخ زیبایشان ماند: چندصد اتاق و ده‌ها سرسرا که هر کدام با گچ‌کاری‌ها و منبت‌کاری‌ها آراسته شده‌اند، درهای ورودی بزرگ و زیبا، لوستری که از بزرگی‌اش متحیر می‌شوید و قالی‌ها و پرده‌های ابریشمی زیبا.

به نظر می‌رسد که سلطان عبدالمجید به خوبی به خواسته‌اش رسیده‌است. این کاخ آنچنان باشکوه ساخته شده‌است که هنوز هم ترک‌ها بعضی از ملاقات‌های بین‌المللی‌شان را در آن برگزار می‌کنند.

  • کاخ دولما باغچه، دو روز در هفته (دوشنبه و پنج‌شنبه) تعطیل است.

کاخ بیلربی Beylerbeyi Palace

کاخ بیلربیی

این کاخ در قسمت شرقی استانبول قرار دارد. بیلربی در اواسط قرن 19 به سبک کاخ‌ دولما باغچه، بازسازی و آراسته شد تا با توجه به محیط و آب‌وهوای مطلوبی که داشت، تبدیل به استراحتگاه تابستانی پادشاهان شود. ملکه فرانسه در سفری که در سال 1869 برای افتتاح کانال سوئز داشت، به این کاخ آمد. جالب است که این ملکه در بدو ورود، با مادر سلطان عثمانی نزاع داشت اما در ادامه آنقدر به او در این کاخ خوش گذشت که یک کپی از پنجره‌ی اتاقش در این کاخ را برای اتاقش در کاخ پاریس تهیه کرد.

کاخ بیلربی هم زیبایی‌های به خصوصی دارد. به خصوص موقعیت جفرافیایی این کاخ در کنار تنگه بسفر و در کنار قسمت‌های سرسبز شرقی این تنگه، باعث شده تا فضای آن بسیار باصفا باشد. با این حال اگر در تور استانبول با محدودیت زمان مواجهید، این کاخ اولویت کمتری نسبت به کاخ‌های توپکاپی و دولما باغچه دارد.

  • کاخ بیلربی هم دوشنبه‌ها و پنج‌شنبه‌ها تعطیل است.

کاخ ییلدیز Yıldız Palace

کاخ ییلدیز

بسیاری از کاخ‌های استانبول از قرن 19 و آخرین سلاطین عثمانی به جا مانده‌اند. در این دوره، هر کدام از سلطان‌ها که روی کار می‌آمدند دستور ساخت یک کاخ باشکوه و بسیار گران را می‌دادند. کاخ ییلدیز هم یکی از همین کاخ‌هاست که به دستور عبدالمجید دوم در اواخر قرن 19 ساخته شد. در این کاخ، علاوه بر ساختمان‌های باشکوه، محوطه فضای سبز بیرونی هم جذابیت‌های زیادی دارد. محوطه حیاط این کاخ، فضایی بسیار دوست‌داشتنی دارد.

موزه‌ی شهر استانبول در این کاخ قرار گرفته است که در آن اسناد و مدارک تاریخی شهر از جمله سند پیروزی‌های عثمانیان نگه‌داری می‌شود.

در پشت کاخ ییلدیز، پارک ییلدیز قرار دارد که یکی از پارک‌های بزرگ استانبول است.


کاخ کوچوسکو (کوچوکسو یا گوک سو) Küçüksu Palace

;,'s,

یکی دیگر از کاخ‌های تابستانی عثمانیان در شرق تنگه بسفر است. این کاخ به نسبت کاخ‌های قبلی، کوچک‌تر است. دیدن کاخ کوچوسکو به خصوص برای علاقه‌مندان معماری و معماری نئوباروک بسیار جذاب خواهد بود. این کاخ درست در کنار آب‌های تنگه بسفر ساخته شده‌است و این مسئله در زیباتر شدنش نقش بسیاری داشته است.

 

 

 


کاخ جیراگان (کاخ چراغان) Çırağan Palace

چراغان

بسیاری از کاخ‌های سابق عثمانی تبدیل به موزه شده‌اند. اما کاخ چراغان از این بابت متفاوت است. این کاخ زیبا هم‌اکنون تبدیل به یکی از گران‌ترین هتل‌های استانبول شده‌است. شب‌ها حضور در رستوران این هتل، بسیار خاطره‌انگیز خواهد بود. چراکه در رستوران روباز، در محیطی بسیار عاشقانه و با حضور نمایی تماشایی از تنگه بسفر استانبولِ نورانی، غذایتان را میل خواهید کرد. لذت فراوان اقامت در چنین کاخی در تور ترکیه هم که قابل پیش‌بینی‌ست.

 

 


سایر کاخ‌های استانبول

این شهر چندین کاخ دیگر هم دارد. این کاخ‌ها نسبت به کاخ‌های اصلی مانند توپکاپی و دولما باغچه کوچک‌‌تر هستند و معمولا به عنوان تفریحگاه سلاطین مورد استفاده قرار می‌گرفته‌اند. از آنجایی که معمولا مسافران تور ترکیه فرصت بازدید از این کاخ‌ها را ندارند، فقط اشاره‌ای کوتاه به آنها خواهیم داشت: کاخ احلامور Ihlamur Palace ، کاخ آینالیکاواک Aynalıkavak Palace، کاخ خدیو Khedive Palace، کاخ ابراهیم پاشا Ibrahim Pasha Palace، کاخ مسلک Maslak Kasri، کاخ سپتجیلر Sepetciler Kasri، کاخ طوفانی Tophane Kasri، کوشک مالتا Malta Kosku و کوشک هوبر Huber Kosku . در بین این کاخ‌ها، شاید بازدید از کاخ ابراهیم پاشا برای تماشاگران سریال ترکی حریم سلطان جذابیت‌هایی داشته باشد.

در محوطه بعضی از این کاخ‌ها، رستوران‌ها و کافه‌هایی دایر شده‌اند. بعضی از کاخ‌ها هم به کاربری‌های دیگر نظیر دانشگاه و ادارات دولتی، تغییر کاربری داده شده‌اند و امکان بازدید گردشگران از آنها وجود ندارد.

Call Now Button