پاموکاله (Pamukkale) | قلعه پنبه ای در نزدیکی آنتالیا

پاموکاله (Pamukkale) | قلعه پنبه ای در نزدیکی آنتالیا

باداب سورت ایران را می‌شناسید؟ رک و پوست کنده بگویم: پاموکاله نمونه‌ی ترکی همان باداب سورت خودمان است که در کشور ترکیه قرار دارد. با سفر به این منطقه چشمتان به دیدن یکی از خاص‌ترین جاذبه‌های طبیعی دنیا روشن خواهد شد. چشمه‌های پله مانندی که با شیبی ملایم چیزی شبیه به یک دریاچه ساخته‌اند. کنار هم قرار گرفتن جاذبه‌های طبیعی مثل چشمه‌های آبگرم و مناظر بکر کم‌نظیر، با حضور جاذبه‌های تاریخی که به دوران رومیان برمی‌گردد، هر گردشگری را به این محدوده جذب می‌کند. در واقع با بازدید از پاموکاله شما یک تیر و چند نشان زده‌اید! قبل از راهی شدن به سمت پاموکاله، یادتان باشد که دوربین عکاسیتان را به هیچ وجه جا نگذارید.

چشمه‌های آبگرم پاموکاله چطور به وجود آمدند؟

تقریباً 400 هزار سال پیش، آسیای صغیر مدرن، مجموعه‌ای از زمین لرزه‌های ویرانگر را تجربه کرد. البته همین ویرانی‌ها بود که باعث متولد شدن چنین پدیده‌ی خیره‌کننده طبیعی شود. این زلزله‌ها منجر به تغییر در دره رودخانه مندرس (Menderes) شد و آب‌های حرارتی را به سطح زمین آورد. به این ترتیب این چشمه‌های زیبا پا به این دنیا گذاشتند. نمونه‌ی مشابه این چشمه در کشور خودمان ایران و همین‌طور در آمریکا و افغانستان هم وجود دارد؛ اما چرا چشمه‌های آبگرم پاموکاله اهمیت ویژه‌ای نسبت به سایر آن‌ها دارد؟

پاموکاله
آب فیروزه‌ای رنگ و بلوری این چشمه پاموکاله را از سایر موارد مشابه متمایز کرده است. این آب از آهک، کلسیم، سولفات منیزیم و بی کربنات اشباع شده و خواص خارق‌العاده‌ای برای بدن دارند. این آب خواص درمانی زیادی برای مبتلایان به روماتیسم و بیماری‌های پوستی دارد. حدود 17 چشمه آبگرن در این منطقه وجود دارد که دمای آب آن‌ها تقریباً 36 درجه سانتی گراد است. فرصت آب تنی کردن در این چشمه‌های آبگرم را از دست ندهید.

چرا کلمه‌ی ``پاموکاله`` ؟

Pamukkale (تلفظ pah-mook-kah-leh) با ترجمه تحت اللفظی کلمه “Pamukkale” به زبان ترکی، قلعه پنبه‌ای ترجمه می‌شود. ترک‌ها به دلیل شباهت‌هایی که دامنه‌های این کوه سفید به مزارع پنبه‌ای که در مرکز ترکیه کشت می‌شوند دارد، آن را قلعه پنبه‌ای می‌نامند. سال 1988 پاموکاله و یکی از جاذبه‌های تاریخی نزدیک آن به نام هیراپلیس (که در ادامه آن را معرفی خواهیم کرد) در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده‌اند و ارزش بالایی دارند. گفته می‌شود پاموکاله بیش از یک میلیون بازدیدکننده در سال دارد.

پاموکاله

دسترسی به پاموکاله

برای رسیدن به این تپه‌های رویایی می‌توانید از شهرهای مختلف ترکیه کمک بگیرید. اما ما به شما آنتالیا را پیشنهاد می‌کنیم. فاصله پاموکاله تا آنتالیا با ماشین، کمتر از 4 ساعت است که زمان طولانی و طاقت‌فرسایی محسوب نمی‌شود. از آن جایی که اکثر گردشگران ایرانی بیشتر به شهرهای معروف ترکیه مثل آنتالیا، آنکارا، استانبول یا کوش آداسی سفر می‌کنند، کمتر کسی حتی اسم پاموکاله را شنیده است.

بهترین پیشنهاد برای گردشگران ایرانی که هم دوست دارند در شهرهای معروف و بزرگ ترکیه اقامت داشته باشند و هم علاقه به بازدید از چنین جاذبه‌های طبیعی را دارند این است که: با تور آنتالیا به کشور ترکیه سفر کنند و یک روز از سفرشان را برای بازدید از پاموکاله و شنا کردن در آب‌های کریستالی آن اختصاص دهند. با این برنامه هم به خرید و گشت‌وگزار در شهر می‌رسید و هم تفریح در پاموکاله را تجربه می‌کنید.

جاذبه‌های دیدنی نزدیک

همان‌طور که گفتیم یادگاری‌های تاریخی از دوران رومی‌ها هم در این حوالی وجود دارد که گردشگران را به سمت خودش جذب می‌کند. یکی از آن‌ها بقایای شهری باستانی به نام هیراپلیس است:

شهر باستانی هیراپلیس (Hierapolis)

خرابه‌های بازمانده از این شهر باستانی در فاصله کوتاهی از پاموکاله قرار گرفته‌اند. موزه های باستان شناسی که در لیست میراث جهانی یونسکو هم ثبت شده، به همین محدوده تعلق دارد. قرن‌ها پیش را تصور کنید که مردم این شهر، در این چشمه‌ها شنا می‌کردند؛ به لباس‌های قدیمی و چهره‌های آن‌ها که فکر کنید حس و حال عجیبی به شما منتقل می‌کند.  در واقع مردم از قرن دوم قبل از میلاد در این منطقه ساکن بودند.

اوایل قرن دوم قبل از میلاد در بالای تپه شهری تأسیس شد که در نزدیکی چشمه‌های آبگرم قرار داشت. خاصیت درمانی این چشمه‌ها باعث شهرت این شهر در آن دوران شده بودند. به مرور زمان معابد بی شماری در این محدوده ساخته شد و به همین دلیل هم نام این شهر را Hierapolis انتخاب کردند. کلمه‌ی هایروپلیس “شهر مقدس” ترجمه می‌شود.

زمین‌لرزه‌های شدیدی این شهر را در سال 133 قبل از میلاد و بار دیگر در سال 60 میلادی ویران کرد. پس از زلزله دوم، رومیان هایروپلیس را دوباره بازسازی کرده و به منطقه‌ای قابل سکونت تبدیل کردند. اما اوایل قرن هفتم باز هم زلزله زندگی مردم این شهر را زیر و رو کرد. این بار خسارت‌های به جود آمده آن‌قدر شدید بود که کم کم شهر از سکنه خالی شد. به این ترتیب هایروپلیس برای همیشه ساکت و خاموش شد.

هیراپلیس (Hierapolis)

قبرستان بزرگ این شهر پر از سنگ قبرهای حجاری شده است. این سنگ قبرها هنر کنده کاری مردم آن دوران را به خوبی به نمایش می‌گذراند. جذاب‌ترین بخش هایروپلیس ساختمان تئاتر آن است که تقریباً سالم باقی مانده است. این ساختمان با ظرفیت ده هزار نفر، یکی از نمونه‌های برجسته‌ی معماری باستانی در کشور ترکیه است.

دروازه پلوتونیون

دروازه پلوتون که با عنوان “پلوتونیون” هم شناخته می‌شود، غاری در نزدیکی Hierapolis است. همان حرکت‌ها و زمین‌لرزه‌هایی که باعث به وجود آمدن چشمه‌های آبگرم پاموکاله شدند، این غار را هم پدید آوردند.نکته‌ی جالبی که درباره این غار وجود دارد این است که پر از دی اکسید کربن سمی است!

با خرافاتی که در ان دوران بین مردم موج می‌زد، از این غار به عنوان گذر به عالم اموات یاد می‌شد. حالا ماجرای خنده‌داری از آن دوران را بشنوید: در زمان‌های قدیم، کاهنان معبدهای هایروپلیس با همراه بردن مخفیانه بسته‌های اکسیژن، وارد غار می‌شدند. آن‌ها با این کلک زنده از غار خارج می‌شدند و دلیل آن را محافظت الهی اعلام می‌کردند!

دروازه پلوتونیون

در سفر به این پاموکاله عکس‌های یادگاری زیادی بگیرید. این را هم بدانید که زیبایی‌های طبیعت پاموکاله آن‌قدر چشم‌نواز هست که برای عکاسی به هیچ فیلتر و ادیتی احتیاج پیدا نخواهید کرد.

Call Now Button