مساجد آنکارا

مساجد آنکارا

21/04/1396
آنکارا

سالیان سال است که مسجد به‌عنوان جایی برای عبادت خدا و گردهمایی بین مسلمانان شناخته می‌شود. امروزه تعداد زیادی از مسجدها به خاطر قدمت تاریخی و معماری باشکوهی که دارند به یکی از جاذبه‌های گردشگری کشورشان تبدیل شده‌اند. مساجد آنکارا مواردی از این قبیل هستند؛ مسجدهای دوران عثمانی که با معماری خیره‌کننده‌ای ساخته شده‌اند و به عنوان یکی از جاذبه‌های گردشگری در تور ترکیه مورد بازدید قرار می‌گیرند. مسجد کجاتپه، مسجد اصلان حانه و … از جمله جاهای دیدنی هستند که اوج هنر و شکوه معماری دوران عثمانی را باید در آن‌ها جست. با کمک تور آنکارا می‌توانید به راحتی سری به این مکان‎های دیدنی بزنید.


مسجد حاجی بایرام (Hacı Bayram Mosque)

مسجد حاجی بایرام آنکارا

مسجد حاجی بایرام و مسجد کجاتپه، معروف‌تر از سایر مساجد آنکارا هستند. مسجد حاجی بایرام، مسجدی‌ست به جا مانده از قرن 15 میلادی. با این حال، چند بار در عصرهای مختلف، مورد بازسازی قرار گرفته‌است و نشانه‌هایی از معماری‌های جدیدتر هم در آن به چشم می‌خورد.

مسجد حاجی بایرام، اسم خود را از حاجی بایرام، فیلسوف و بنیان‌گذار فرقه بایرامی، به عاریه گرفته‌است. گردشگران با بازدید از مسجد حاجی بایرام، فرصت بازدید از مقبره این فیلسوف معروف ترکی و همچنین معبد رومیِ آگوستوس را که هر دو در کنار همین مسجدند، خواهند داشت. ضمن اینکه در کنار مسجد، یک پارک زیبا هم وجود دارد.

محیط مسجد حاجی بایرام با داشتن آجرهای قهوه‌ای سوخته، المان‌های زینتی سبز و سرخ رنگ و سقف‌ چوبی، فضایی متفاوت با مساجد رایج عثمانی دارد و همین مسئله، آن را جذاب کرده‌است.

این مسجد در محله اولوس آنکارا قرار دارد و دسترسی به آن راحت است.


مسجد کجاتپه (Kocatepe Mosque)

مسجد کجاتپه آنکارایکی دیگر از مساجد آنکارا کجاتپه نام دارد که با معماری کلاسیک ساخته شده است. البته این مسجد عمر طولانی ندارد ولی بین مردم به عنوان یک جاذبه‌ی تاریخی ترکیه به شهرت رسیده است. برای ساخت این مسجد از طرف بنیاد مذهبی ترکیه مسابقه‌ای برپا شد تا معماران از شهرهای مختلف طرح‌های پیشنهادی خودشان را برای ساخت این مسجد مطرح کنند.

بعد از اتمام مسابقه طرح شخصی به نام ودات دالوکای (Vedat Dalokay) به عنوان طرح برتر برگزیده شد. نتیجه‌ی خلاقیت ذهن این طراح را هم امروز در مسجد کجاتپه می‌توانید مشاهده کنید. زمینی به وسعت 4500مترمربع برای ساخت این مسجد اشغال شد و 20سال زمان صرف ساخت‌وساز این بنا شد. از سال 1987تاکنون درهای این مسجد به روی مردم گشوده شده است.

مسجد کجاتپه 4مناره دارد که هر کدام 88متر ارتفاع دارند و به همین دلیل از هر نقطه‌ای در سطح شهر می‌توانید این مسجد و مناره‌هایش را ببینید. فضای داخلی مسجد هم به صورت کاملاً سنتی طراحی شده است و گچ‌بری‌ها و منبت‌کاری‌های فضای داخلی به دست صنعتگران ترکیه‌ای انجام گرفته است. سالن کنفرانس و کتابخانه‌ای مدرن در طبقات زیرین این مسجد ساخته شده که امکان بازدید از آن‌ها برای گردشگران وجود دارد. در طول سفرتان با تور ترکیه بازدید از این مسجد باشکوه را فراموش نکنید.

فضای بزرگ درون مسجد با سقف بسیار بلندش، گچ‌کاری‌های هنرمندانه، لوسترهای بسیار بزرگ و المان‌های قدیمی مختلف درون مسجد، به بازدیدکنندگان و عبادت‌کنندگان حسی بسیار متفاوت با تجربه‌های گذشته‌ی آنها می‌دهد.

مسجد کجاتپه، بر روی تپه‌ی کجا (کجاتپه) در منطقه کیزیلای قرار گرفته‌است. این منطقه در مرکز شهر آنکاراست و دسترسی به آن بسیار آسان است.


مسجد اصلان حانه (Aslanhane) از مساجد آنکارا

مسجد اصلان خان یکی از مساجد آنکارا

گردشگران در تور ترکیه معمولا با بناهایی مواجه می‌شوند که مربوط به دوره رومیان یا عثمانیان هستند. اما مسجد اصلان حانه از این نظر متفاوت است، چراکه این مسجد متعلق به قرن 13 میلادی و دروان سلجوقیان روم است. همچنین این مسجد یکی از قدیمی‌ترین مساجد و حتی بناهای شهر آنکارا محسوب می‌شود.

سبک معماری متفاوت، سقف چوبی خاص مسجد که با 42 ستون چوبی بلند، برافراشته ‌شده‌است و کاشی‌کاری‌های هنرمندانه محراب مسجد، از جمله جذابیت‌های این مسجد برای گردشگران است. همچنین نام این مسجد (خانه‌ی شیر)، به دلیل مجسمه شیری است که درون این مسجد بوده‌است.

 


مسجد اهی الوان (Ahi Elvan)

مسجد اهی الوان (Ahi Elvan)

 

اهی الوان یکی از قدیمی‌ترین مساجد آنکاراست که در محله‌ی کویون پازاری قرار دارد. در سال 1382میلادی این مسجد با ظاهری ساده و بی‎آلایش تاسیس شد. سال‌ها بعد، سلطان محمد اول برای بازسازی این بنا اقدام کرد و دستی به سر و روی این مسجد تاریخی کشید. ویژگی مساجد دوران سلجوقیان در این مسجد دیده می‌شود. مسجد اهی الوان، منبر نداشته و تعداد 12ستون چوبی قدیمی که به دوران رومی‌ها و بیزانس تعلق دارند، در آن به کار رفته است.

 

 


سایر مساجد آنکارا

در آنکارا چند مسجد تاریخی دیگر هم وجود دارد. مسجد ینی احمد (Yeni Cenab Ahmet) نسبت به سایر مساجد آنکارا معروف‌تر و بازدید از آن ارزشمندتر است. اما در کل، با توجه به محدودیت زمان مسافران در تور ترکیه و موارد مختلفی که حتما باید آنها در آنکارا را تجربه کنند، بازدید از سایر مساجد آنکارا را توصیه نمی‌کنیم.

مساجد استانبول

Call Now Button