سالیان سفر

ویزای تحصیلی آلمان

اگر شما هم قصد ادامه تحصیل در آلمان را دارید، شرایط و مدارک موردنیاز ویزای تحصیلی آلمان یکی از دغدغه های اصلی این روزهای شماست. کشور آلمان به دلیل داشتن سیستم تحصیلی تقریبا رایگان و برخورداری از بهترین و معتبر ترین دانشگاه های سراسر دنیا، یکی از مقاصد پر طرفدار در بین متقاضیان مهاجرت تحصیلی است. از دیگر مزایا آن میتوان به ویزای جستجو کار اشاره کرد. دانشجویان پس از فارغ التحصیلی اجازه ماندن در آلمان و جستجو کار دارند. سالانه حدود 250 هزار نفر برای تحصیل به این کشور مهاجرت می کنند.

نظام آموزشی آلمان


نظام آموزشی دولتی آلمان تقریبا رایگان بوده و دانشجویان کافیست تنها هزینه ثبت نام در دانشگاه را پرداخت کنند. حدود 12 درصد دانشجویان کشور آلمان را دانشجویان بین المللی تشکیل داده اند. در آلمان افراد امکان ادامه تحصیل در مراکز آموزشی متعددی دارند. کالج ها، دانشگاه ها، مراکز آموزش عالی، مراکز علمی کاربردی و … .

مقاطع تحصیلی در آلمان

دیپلم و پیش دانشگاهی

تحصیل در کالج ها به منظور ایجاد آمادگی برای دوران دانشگاه است. دوره تحصیلی کالج ها معمولا 2 ترمه بوده و تقریبا معادل مقطع پیش دانشگاهی در ایران است. اخذ پذیرش در کالج ها تقریبا آسان بوده و در صورت قبولی در آزمون ورودی و واجد شرایط پذیرش بودن شانس پذیرش شما را بالا میبرد. شما برای شرکت در آزمون ورودی کالج ها ملزم به گرفتن ویزای تحصیلی هستید.

کارشناسی (Bachelor)

مقطع کارشناسی حدود 6 الی 8 ترم و هدف آن بیشتر آموزش اطلاعات و مفاهیم پایه است. شما در آلمان قادر خواهید بود در هر رشته ای که مدنظرتان است تحصیل کنید. اکثر رشته های ارائه شده در این مقطع به زبان آلمانی هستند و لازم است تا شما قبل شروع دانشگاه مدرک زبان آلمانی خود را در دست داشته باشید. اما جایی نگرانی نیست؛ چون این دوره های زبان معمولا 6 ماهه بوده و توسط خود دانشگاه ها برگزار میشوند.

بعد از پایان دوران کارشناسی مدرک BSC به فارغ التحصیلان رشته های مهندسی و مدرک BA به فارغ التحصیلان رشته های علوم سیاسی و اجتماعی تعلق میگیرد.

دانشجویان حین تحصیل اجازه کار پاره وقت 10 ساعت در هفته را دارند.

کارشناسی ارشد (Master)

تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد به دو زبان آلمانی و انگلیسی امکان پذیر است. از مدارک موردنیاز میتوان مدرک دییپلم، پیش دانشگاهی و قبولی در یکی از رشته ها در آزمون سراسری را نام برد.

دوره کارشناسی ارشد حدود 2 الی 4 ترم بوده و با هدف آموزش تحصصی تر در زمینه خاص طراحی شده است. فارغ التحصیلان رشته های مهندسی مدرک MSC و فارغ التحصیلان رشته های علوم انسانی مدرک MA دریافت میکنند.

دانشجویان حین تحصیل اجازه کار پاره وقت 20 ساعت در هفته را دارند.

دکتری

روند اخذ پذیرش در مقطع دکتری مراحل و انواع مختلفی دارد و کار آسانی نیست. طول دوره دکتری در آلمان 3 الی 6 سال است. دانشجویان حین تحصیل اجازه کار تمام وقت را دارند.

مدرک زبان B1 تا سال 2019 برای اکثر دانشگاه ها قابل قبول بود. اما از سال 2020 مدرک زبان آلمانی موردنیاز برای اخذ پذیرش و ویزا B2 یا Test daf، آیلتس 6.5 و تافل 85 است.

مراحل اخذ ویزای تحصیلی آلمان


اعتبار ویزای تحصیلی آلمان در ابتدا 3 ماهه بوده و شما پس از ورود به خاک آلمان میتوانید با مراجعه به اداره امور اتباع خارجی (Ausländerbehörde) در شهر خود آن را تمدید کنید.

هزینه تایید مدارک شناسایی 25 یورو و تایید سایر مدارک 45 یورو خواهد بود که باید به صورت نقد و اسکناس هنگام تایید مدارک پرداخت شود. تایید مدارک تحصیلی دانشجویان به صورت رایگان انجام میشود.

مدارک لازم برای اخذ ویزای تحصیلی آلمان


نکته‌ای که باید به آن توجه کنید این است که تمام مدارکی که ارائه می‌دهید باید ترجمه شده باشند. مدارک را در دو دسته کپی و اصل دسته بندی کنید.

این مبلغ باید از طریق انتقال بانکی پرداخت شود و چک یا کارت اعتباری مورد قبول نیست. حواله پرداخت باید به نام کنسولگری آلمان باشد.

ساعات کاری سفارت آلمان

ممکن است لازم باشد برای اخذ ویزای تحصیلی چند بار به سفارت آلمان مراجعه کنید. در ادامه ساعات کار و مراجعه باجه های مختلف سفارت آلمان برای شما بیان شده است.

مصاحبه سفارت برای اخذ ویزای تحصیلی آلمان


روز مصاحبه برای بسیاری از متقاضیان به شدت استرس زاست. شما میتوانید با مرور سوالات پر تکرار و آماده کردن چند پاسخ برای آن ها از این استرس بکاهید. معمولا هر مصاحبه حدود 10-15 زمان میبرد که برخلاف تصور اکثر مردم، بیشتر این زمان صرف بررسی مدارک میشود. شاید حدود 3-4 دقیقه صحبت مستقیم با آفیسر داشته باشید. کارمندان سفارت نیز شرایط و استرس شما را درک کرده و کسی را به خاطر اشتباهات گرامری ریجکت نمیکنند.

توجه داشته باشید درصورتی که قصد تحصیل با هر مدرک زبانی دارید، در روز صاحبه به همان زبان سخن بگویید.

بیشتر بخوانید: ویزای آلمان

ویزای همراه آلمان


معمولا یکی از دغدغه های افرادی که قصد گرفتن ویزای تحصیلی آلمان را دارند، امکان صدور ویزای همراهانشان است. همراه دانشجو لازم است برای اقدام به گرفتن وقت سفارت در راستای اخذ ویزا، درخواست وقت سفارت دانشجویی بدهد. بازه های زمانی برای درخواست های دانشجویی در سال 2020، 12 تا 16 ماه است.

اعطای ویزای همراه نیز شرایط خاص خود را دارد. برای مثال فرد دارای اقامت آلمان باید قادر به اثبات تمکن مالی و توانایی تامین هزینه های زندگی همراهان خود باشد. همراهان نباید دارای سوابق کیفری باشند.

در صورتی که یکی از والدین در آلمان اقامت داشته باشد، ویزای همراه برای فرزندان زیر 16 سال صادر میشود. برای صدور ویزای فرزندان 16 تا 18 ساله، لازم است هر دو والد اقامت آلمان را داشته باشند و یا فرزندان مدرک زبان در سطح C1 داشته باشند.