سالیان سفر

مشاغل مورد نیاز در آلمان

شاخص

شما قصد مهاجرت به آلمان را دارید؟ هدفتان زندگی در هامبورگ است یا راه رفتن در خیابان های برلین؟ دوست دارید در سرزمینی زندگی کنید که بتهوون در آن زندگی می‌کرد؟ باخ آهنگ می نواخت و مرسدس بنز در آنجا تولید شد؟ کشوری که به عنوان قطب اقتصاد اروپا شناخته می‌شود و ثروتمندترین و هفتمین کشور بزرگ اتحادیه اروپاست. خب برای ورود و مهاجرت به آلمان چقدر تحقیقات انجام داده‌اید؟ چقدر درباره‌ی زندگی در آنجا می‌دانید؟ مهم ترین نیاز زندگی در هر کشوری پول است. آیا برنامه‌ای برای پول درآوردن در آلمان دارید؟ اگر از مشاغل آلمان هیچ پیش زمینه‌ای ندارید یا به دنبال مشاغل مورد نیاز در آلمان هستید، خواندن این مقاله بهترین راه برای بالابردن اطلاعات شماست.

بازار کار در آلمان


خب در ابتدا باید بدانیم اوضاع کار در کشوری که می خواهیم به آن مهاجرت کنیم چگونه است؟ کشور آلمان در بین کشورهای اروپایی نرخ بیکاری خیلی پایین در حدود 4.6 درصد دارد. نکته‌ی جالب اینجاست که تعداد افراد بیکار در جنوب آلمان، مثلا در شهر های باواریا خیلی کم است. این کشور بر اساس آمارهای به دست آمده از موسسه فدرال تحقیقات آلمان، در رتبه‌ی سوم جهان از نظر جهت اعطای کار به مهاجران غیر اروپایی قرار دارد. خب خبر خوب برای شمایی که مدرک دانشگاهی معتبر دارید، در دوره های کارآموزی شرکت کردید و تجارب کافی کاری دارید، این است که به راحتی می‌توانید در آلمان صاحب شغل شوید.

ویزای کار در آلمان


کشور آلمان هم مثل همه جای دنیا شرایط مخصوص به خودش را برای صدور ویزا دارد. البته این نکته را باید بگوییم که مهاجرت به آلمان از طریق کار یا تخصص از مهم‌ترین راه‌های مهاجرت است. از آنجایی که آلمان کشوری رو به پیری‌ست، (یعنی یعنی میانگین سنی اهالی آن بالاست) پس نیروی کار جوان برای این کشور اهمیت ویژه‌ای دارد. آلمان برای نیروهای کار تا محدوده 40 سال به راحتی ویزای کار صادر می‌کند.

ویزای کار پیشنهاد کاری  (job offer)

شرایط گرفتن این ویزا به این صورت است که شما باید از طرف یک کارفرما در آلمان پیشنهاد کار داشته باشید و سفارت هم این پیشنهاد را تایید کند. بعد از تایید، یک ویزای شش ماهه موقت و بعد یک ساله برایتان صادر می‌شود. این ویزا هر سال تمدید میشود و بعد از 5 سال شما، اقامت دائم آلمان را می‌گیرید.

ویزای کار  از طریق کاریابی (job seeker)

ا

اگر قصد دارید از طریق ویزای کاریابی اقدام کنید، در این حالت برایتان یک ویزای شش ماهه صادر می‌شود. در این بازه زمانی فرصت دارید تا کار پیدا کنید. بعد از آن ویزا یک ساله شده و سال به سال تمدید می‌شود. بعد از 5 سال شما می‌توانید اقامت دائم بگیرید.

نکته‌ای که باید به آن توجه کنید این است که درآمدتان باید حدود مشخصی داشته باشد و کارتان مرتبط با رشته‌ی تحصیلیتان باشد. در این صورت ویزای کار از طرف سفارت تمدید می‌شود. هزینه‌ی این ویزا 75 یورو می‌باشد و برای گرفتن این ویزا باید بالای 18 سال سن داشته باشید.

شرایط گرفتن ویزای job seeker:

ویزای blue card

این ویزا برای فارغ التحصیلان دانشگاها و یا کالج‌ها، با درآمد بیشتر از 45 هزار یورو در سال است. مدت زمان اعتبار blue card چهار سال است. شما بعد از 33 ماه اقامت موقت با این ویزا در کشور آلمان، می‌توانید برای اقامت دائم درخواست دهید. البته شرایط خاصی هم وجود دارد. مثلا اگر مدرک B1 زبان آلمانی داشته باشید، در مدت 21 ماه می‌توانید درخواست اقامت دائم کنید. همچنین اعضای خانواده شما که Blue card دارند، میتوانند در آلمان مشغول به کار شوند. بعد از هشت سال از اقامتتان در آلمان می‌توانید تابعیت این کشور را هم بگیرید. اگر مدرک زبان B1 داشته باشید، این امکان را دارید که به جای هشت سال، شش سال بعد از اقامتتان درخواست تابعیت کنید.

مدارک مورد نیاز اخذ ویزای کار آلمان


آلمان هم مانند همه جای دنیا قوانین خاصی برای صدور ویزا به مهاجران دارد. یکی از موارد مهم برای گرفتن ویزا این است که باید زبان آلمانیتان خوب باشد. دیگر اینکه باید در زمینه‌ی کاری مورد نظرتان مهارت و تخصص کافی و سابقه کار داشته باشید. مدرک تحصیلیتان هم از لحاظ فاکتورهای آلمان معتبر باشد.

مدارک لازم برای گرفتن ویزای job offer و job seeker

 مشاغلی که در آلمان مورد نیاز هستند


آلمان کشوری صنعتی است و خیلی از برندهای خوب دنیا  مثل بنز، آدیداس، بی ام و در این کشور فعالیت می‌کنند. این شرکت ها هر سال به دنبال افراد متخصص برای موقعیت‌های شغلی مختلف هستند. در اینجا چند شغلی که در سال های اخیر در آلمان مورد تقاضا بوده برایتان ذکر کردیم.

توسعه دهنده نرم افزار برنامه نویس پرستار مهندس برق برق کار
اتصالات برقی آنالیزور IT مشاور IT اقتصاد دان مدیر کسب و کار
مشاور مشتری مدیریت حساب دستیار فروش دستیار تولید زاح سایت
تست کننده نر افزار مهندس عمران آنالیزور تهدیدات اینترنتی مدیر خدمات مهمانداری تست کننده بازی ویدوئی
معمار نماینده فروش مدیر محصول مدیر فروش دستیار فروش

درآمد مشاغل در آلمان


از مسائل مهم برای مهاجرت کاری به یک کشور میزان دستمزدیست که قرار است دریافت کنید. توجه کنید هرچه سطح متوسط و کمترین درآمد در یک کشور بالا باشد، سطح رفاه آن کشور مناسب‌تر است. در وب سایت رسمی این کشور، شما می توانید درآمد مشاغل مختلف را مشاهد کنید. به طور معمول هر شخص 3.810 یورو در ماه می‌تواند درآمد کسب کند. کمترین درآمد در آلمان 960 یورو و بیشترین درآمد 17.000 یورو در ماه است.

در اینجا لیست چندین شغل با درآمد آنها ذکر شده. میزان درآمدها به واحد پول کشور آلمان یعنی یورو در مدت یک ماه است.

پزشک متخصص 7.504 خلبان 6927
وکیل 5506 فیزیکدان 5163م
مهندس مکانیک 5201 مهندس برق ۵۱۶۰
مهندس عمران ۴۳۴۹ معلم ۴۱۲۳
آتشنشان ۴۰۵۳ قصاب ۳۰۹۲
پرستار ۲۴۰۵ مترجم ۴۰۵۳
مهندس کامپیوتر 4.583 کارگر 2.859

موسسات کاریابی


در کشور آلمان وب سایت و موسسه‌هایی برای پیدا کردن کار فعالیت می کنند. شما قبل از درخواست ویزای کار می‌توانید رزومه‌ی خود را ارائه دهید و شغل پیدا کنید. بهترین روش ارسال رزومه برای ایرانیان از طریق مجازی، یعنی سایت‌های کاریابی است که چند تا از این سایت‌ها را برایتان در این جا ذکر کرده ایم:

www.jobvector.de

www.xing.com

www.stepstone.de

www.stellenangebote.de

www.karriere.de

www.ingenieur.de

 

لیست مشاغل سفید در آلمان


آژانس اشتغال فدرال آلمان تعدادی شغل را برای مردم لیست می کند که به آن لیست سفید یا لیست مثبت می‌گویند. البته این لیست همیشه یکسان نیست و تغییر می کند. معمولا این لیست هر 6 ماه یک بار به روزرسانی می‌شود. اگر شغل مورد نظر شما در این لیست ذکر نشده باشد، به معنای بیکار ماندن شما نیست!

مشاغلی که در لیست نوشته می‌شوند، شانس بیشتری برای گرفتن ویزا دارند. برای اطلاع دقیق از این لیست می‌توانید به سایت رسمی آلمان مراجعه کنید. در اینجا برخی از این مشاغل را برای شما ذکر کرده‌ایم:

ساخت و ساز فلزی جوش و فناوری اتصال حرفه مکاترونیک حرفه‌های فناوری اتوماسیون
صنایع الکترونیک ساختمانی حرفه مهندسی برق صنایع مهندسی برق صنعتی نصب و تعمیر لوله
حرفه مهندسی برق (بدون تخصص) نظارت- مهندسی برق ساخت و ساز ساختمان (بدون تخصص) ساخت و ساز بتنی
مصالح ساختمانی نظارت- ساخت و ساز ساختمان حرفه لوله کشی (بدون تخصص) بهداشت حرفه‌ای، فناوری گرمایش و تهویه مطبوع
حرفه فناوری‌های تبرید مشارکت در فناوری تبرید ناظران- لوله کشی، فاضلای، گرمایش، تهویه مطبوع کامپیوتر نرم افزار
برنامه نویسی حرفه فنی عملیات راه آهن کارشناسان نظارت و نگهداری زیر ساخت های راه آهن ترافیک راه آهن
حرفه‌های بهداشت و پرستاری (بدون تخصص) حرفه پرستاری تخصصی حرفه جراحی تکنولوژی و کمک های فنی پزشکی حرفه مراقبت از افراد سالخورده
حرفه مراقبت از سالمندان حرفه ارتوپدی، توانبخشی حرفه شنوایی آکوستیک کارشناسی ارشد ارتوپدی، تکنولوژی توانبخشی و سمعک صوتی و اپتیک- به جز تکنولوژی پزشکی و تکنولوژی دندانپزشکی

شرایط همراهان در هنگام گرفتن ویزای کار


در مدت زمان شش ماهی که به شما ویزا می‌دهند تا شغل پیدا کنید، اجازه‌ی بردن همراه و فرزندانتان زیر 18 سال را ندارید. اما بعد از پیدا کردن شغل و دریافت اقامت آلمان می توانید همراهانتان را به این کشور ببرید. در صورت داشتن ویزای Job offer می‌توانید اول برای همراه شدن خانواده‌تان درخواست دهید و بعد از گرفتن تایید ویزای کارتان، برای خانواده هم ویزای همراه بگیرید.

کار پاره وقت دانشجویی


اگر دنشجو هستید از راه‌های مختلفی می توانید در حین تحصیل کار کنید. شاید بتوانید از تابلوی اعلانات محوطه دانشگاه یا سایت دانشگاه کار دلخواهتان را پیدا کنید. مقدار پولی که از کار پاره وقت دریافت می‌کنید به دانش، منطقه، شعبه و مکانی که در آن مشغول به کار هستید بستگی دارد. مثلا شما در شهرهای گران مثل هامبورگ، مونیخ یا کلن درآمد بیشتری در مقابل سایر شهرها خواهید داشت.

قوانینی در آلمان وجود دارد که در آن مدت زمان کار دانشجویان بین المللی مشخص میشود. اگر از کشورهای اتریش، بلژیک، بلغارستان، قبرس، لوکزامبورگ، استونی، فنلاند، فرانسه، یونان، مجارستان، ایسلند، ایرلند، ایتالیا، لاتویا، لیخن اشتاین، لیتوانی، لوکزامبورگ،مالت، هلند، نوروژ، لهستان، پرتغال، سوئد،سوئیس، اسلواکی، اسلوونی، اسپانیا و انگلیس به آلمان رفته باشید می‌توانید بدون حق اجازه‌ی کار، مشغول به کار شوید. ساعت کاری شما هم مانند سایر آلمانی‌ها بیست ساعت در هفته خواهد بود.

اگر از کشورهای دیگر به آلمان رفته‌اید، باید 120 روز یا نصف سال را در آلمان کار کنید. قوانین و مقررات دشواری برای استخدام دانشجویان بین اللملی وجود دارد که اگر به آنها پایبند نباشد، برایتان درسر درست می‌شود و شاید مجبور به ترک آلمان شوید!

سوالات متداول


آیا با مدرک فنی حرفه‌ای می‌شود ویزای کار آلمان گرفت؟

با مدرک فوق دیپلم و مدرک فنی حرفه‌ای دوساله هم می‌توانید برای گرفتن ویزای کار آلمان اقدام کنید.

آیا کار در آلمان، بدون داشتن مدرک تحصیلی امکان داد؟

طبق قوانین جدید در آلمان شما باید حداقل مدرک فوق دیپلم یا مدرک فنی حرفه‌یی دوساله داشته باشید.

ساعت کاری در آلمان چقدر است؟

متوسط ساعت کاری در آلمان 40 ساعت در هفته است. بیشترین ساعت کاری می‌تواند 48  ساعت در هفته باشد.

تعطیلات سالیانه در آلمان چقدر است؟

تعطیلات سالیانه در آلمان 20 روز در سال است.