فستیوال جاز استامبول

فستیوال جاز استانبول

وقتی از جاذبه ­های استانبول صحبت می­ شود، شاید بیش از هرچیزی درباره­ ی هتل­ ها و غذاهایش سخن به میان بیاید، ولی جالب است بدانید برای بسیاری از افراد، فستیوال جاز استانبول جذابیت این شهر  محسوب می­ شود. استانبول را می­ توان مرکز اقتصادی و فرهنگی ترکیه دانست. این شهر دو قاره­ ی آسیا و اروپا را بهم وصل کرده و بزرگ­ترین شهر ترکیه است.

اسم استانبول در طول تاریخ دست خوش تحولات زیادی شده است. در گذشته به این شهر بیزانتیوم، استیمبول، آگوستا آنتونینا و کنستانتینوپل هم می­ گفتند. در حال حاضر استانبول دارای جاذبه ­های گردشگری و توریستی بسیار زیادی است و حتی در سال 2010 به عنوان پایتخت فرهنگی اروپا معرفی شد. همچنین تور استانبول و تور ترکیه طرفداران زیادی در بین گردشگران دارند. استانبول در کنار دریا واقع شده و تنگه بسفر این شهر را دو تکه نموده است. در حال حاضر قسمت غربی استانبول را اروپایی و قسمت شرقی را آسیایی خطاب می کنند.

موسیقی جاز چیست؟

اگر با موسیقی جاز آشنا نیستید باید بدانید که یکی از موارد مهم در موسیقی جاز بداهه پردازی می­ باشد. در اجراهای بسیاری دیده شده که موزیسین­ ها در لحظه موسیقی خود را آماده کرده و به صورت تک نوازی اجرا می­ نمایند. تنوع در این نوع موسیقی بسیار بالا است. بیشتر آهنگ­ هایی که در سبک جاز ساخته می­ شوند ریتمیک می­ باشند و اغلب خوش فرم بوده و دارای ضرب­ های کوتاه هستند. این نوع از موسیقی می­ تواند احساسات زیادی از غم وشادی را برانگیخته کند. برخی این نوع موسیقی را اعتراضی می­ دانند. اعتراضات به نژادپرستی و کشورهای استعمارگر در این نوع موسیقی به وفور دیده می­ شود. فکر می­ کنم به اندازه­ ی کافی با جاز آشنا شدیم و می توانیم برگردیم سراغ فستیوال جاز استانبول در ادامه با سالیان سفر همراه باشید.

فستیوال جاز استامبول

اریک کلابتون در فستیوال جاز استانبول

یکی از برترین و معروف­ترین فستیوال­ ها در ترکیه فستیوال جاز استانبول است. این فستیوال از سال 1994 هر سال برگزار می­ شود. البته می­ توان گفت اولین بار در سال 1986 کار خود را به عنوان بخشی از فستیوال استانبول شروع کرد. کم کم این فستیوال  جای خود را در فستیوال استانبول پیدا کرد تا در نهایت در سال 1994 تبدیل به یک رویداد منحصر به فرد شد.

این فستیوال دیگر فقط محدود به جاز نیست و سبک های دیگری مانند راک، پاپ، بلوز و رگی در آن اجرا می­ شوند. تنوع بسیار بالا در این فستیوال باعث شده تا شرکت کنندگان آن بتوانند خیابان­ ها را به تصرف خود دربیاورد. بزرگان زیادی در فستیوال جاز استانبول اجرا کرده ­اند که شاید اریک کلابتون را بتوان بزرگ ترین آنها دانست. برخی اریک کلابتون را بزرگ­ترین گیتاریست جهان می ­دانند و معتقدند توانسته تغییراتی در موسیقی راک به وجود آورد. اجرای کلابتون را می­ توان دلیلی بر اهمیت و کیفیت این فستیوال قلمداد کرد.

اریک کلابتون

استعدادهای جوان و مکان­های اجرا

در استانبول فستیوال موسیقی جاز برای معرفی موزیسین ­های جدید فرصت مناسبی است و علاقه ­مندان به موسیقی که به دنبال شنیدن کارهای جدید هستند می توانند در خلال این فستیوال به مراد دل خود برسند. استعددهای بسیاری با کمک این فستیوال توانسته­ اند خود را به دنیای موسیقی نشان بدهند. قسمت جاز جوان جایی است که در آن می­ توانید این استعدادهای جدید را کشف کنید. این جشواره در مسیر خود از اماکن تاریخی و بافت سنتی شهر هم عبور می­ کند و مخاطبان جدیدی به آن اضافه می­ شوند. موزه آیا ایرین، موزه باستان شناسی استانبول، امارت اسما سلطان، و کنسرت­ های روباز در مناطق خاص استانبول ازمکان­ هایی هستند که این فستیوال در آنها برگزار می­ شود. علاوه بر این ها بسیاری از مکان­ های عمومی هم شاهد اجراهایی خواهند بود.

شرکت کنندگان

شرکت کنندگان فستیوال جاز استانبول

در حال حاضر استانبول یکی از قطب­ های موسیقی جهان محسوب می­ شود و فستیوال جاز استانبول بجز موسیقی روی گردشگری این شهر هم تاثیر بسیار زیادی گذاشته است. همه ساله بیشتر از 5000 نفر از سراسر دنیا برای شرکت در این فستیوال عازم استانبول می­ شوند. یکی از اهداف جشنواره جاز استانبول معرفی موسیقی ترکی به به جهانیان است که به نظر می رسد در انجام این ماموریت موفقیت خوبی به دست آورده است.

 

 

Call Now Button