کشور کانادا از جمله کشورهای محبوب در زمینه‌ جذب گردشگر و مهاجر است. هرساله هزاران نفر از سرتاسر جهان به‌دلایل مختلف اعم از کار، تحصیل، گردش و… راهی این کشور می‌شوند. سیستم مهاجر پذیر کانادا، جمعیت کم، سطح فرهنگی غنی، سطح بالای آموزش و کیفیت زندگی مهاجران در این کشور منجر شده تا کانادا به‎عنوان کشور فرصت‌های طلایی در جهان شناخته شود و ایرانیان زیادی به‎دنبال اخذ ویزای کانادا باشند. در همین راستا در این یاداشت سعی داریم شما را با انواع ویزای کانادا آشنا کنیم.

کسانی که کانادا را به‎عنوان یک مقصد چه برای سفر کوتاه و چه برای اقامت دائم انتخاب می‎کنند قبل از هر چیز باید درمورد انواع و دیگر اطلاعات مربوط به ویزای کانادا بدانند تا بتوانند بر روی گزینه درست سرمایه‎گذاری کنند.

انواع ویزاهای کانادا

ویزای تضمینی کانادا

ویزای کانادا را می‎توان به ۲دسته ویزای دائم و ویزای موقت تقسیم کرد. ویزای موقت شامل ویزای توریستی، تحصیلی و ویزای همراه می‎باشد. لازم به ذکر است در درصد بالایی از موارد لازمه اخذ ویزای دائم کانادا دریافت حداقل یکی از انواع ویزاهای موقت این کشور می‎باشد.

ویزای توریستی

ویزای توریستی کانادا تحت عنوان (Visitor Visa) یک ویزای غیر مهاجرتی برای افرادی است که تمایل دارند به‎طور موقت جهت دیدار اقوام و آشنایان، حضور در همایش و کنگره و یا دوره‎های کوتاه مدت تحصیلی وارد خاک کانادا شوند. این نوع ویزا به‌صورت multiple صادر می‌شود. براساس قوانین اداره مهاجرت کانادا این نوع ویزا به‎صورت ۱۰ساله صادر می‌شود؛ اما به‌دلیل اعتبار ۵ساله پاسپورت ایرانیان، برای آنها کوتاه مدت‌تر یعنی ۵ساله صادر می‌شود. متقاضیان از طریق این ویزا در هربار سفر می‌توانند تا حداکثر ۶ماه در کانادا اقامت داشته باشند.

ویزای تحصیلی

همان‎طور که می‎دانید دانشگاه‎های کانادا جزو بهترین دانشگاه‎های دنیا هستند. این دانشگاه‎ها توانسته‎اند در حوزه‎های تخصصی رتبه‎های بالایی را در جهان کسب کنند. بنابراین اگر قصد دارید برای تحصیل به کانادا مهاجرت کنید؛ مطمئن باشید که تحصیل در دانشگاه‎های کانادا علاوه‎بر بالا بردن سطح سواد شما می‎تواند در آینده، بستر مناسبی برای یافتن شغل برایتان فراهم کند.

ویزای کار

همه ساله ده‎‏ها هزار نیروی خارجی برای یافتن شغلی مناسب وارد خاک کانادا می‎شوند و این کشور نیز برای پویایی اقتصاد خود و جبران کمبود نیروی کار ماهر از سراسر جهان متخصص ماهر جذب می نماید. از آنجایی که کانادا کشوری با اقتصاد قوی است؛ این معامله می‎تواند یک معامله ۲ سر برد برای هر ۲طرف باشد. البته باید ذکر کرد اخذ ویزای کار کانادا کار راحتی نیست و دوندگی فراوانی دارد.

سوپر ویزا

این نوع ویزا مخصوص پدر و مادرها یا پدربزرگ و مادربزرگ‎ها می باشد. درواقع یکی از فرزندان یا نوه‌های فرد متقاضی، باید شهروند دائم کانادا باشد و یا اقامت دائم این کشور را داشته باشد و اجازه‌ی ورود و خروج از کانادا و شرایط خاص دیگری را نیز دارا باشد تا از طریق آن والدین یا پدربزرگ و مادربزرگ بتوانند به‎منظور دیدار از او ویزای کانادا بگیرند.

ویزای دائم

ویزای دائم کانادا این اجازه را به متقاضیان می‎دهد تا بدون محدودیت زمانی در خاک این کشور زندگی کنند. بهترین راه برای اخذ ویزای کانادا این است که ابتدا یک ویزای موقت مانند ویزای تحصیلی یا ویزای کاری بگیرید و سپس برای اخذ ویزای دائم اقدام کنید. البته اقدام از طریق ویزای تحصیلی راه بسیار مطمئن‎تری از سایر راه‎ها می‎باشد.

شرایط اخذ ویزای کانادا

ویزای تضمینی کانادا

مهم‎ترین شرط برای اخذ ویزای موقت کانادا این است که بتوانید افسر سفارت را راضی کنید که قصد بازگشت به ایران را دارید. به‎هردلیلی اگر نتوانید او را در این مورد قانع کنید شانس ویزا شدنتان بسیار پایین خواهد آمد. یکی دیگر از مهم‎ترین شرایط اخذ ویزای کانادا تمکن مالی است. متقاضی اخذ ویزای کانادا باید در حساب خود به آن اندازه پول داشته باشد که افسر سفارت قانع شود او می‎تواند هزینه‎های سفر خود و همراهان احتمالی‎اش به کانادا را تامین کند. یک حساب بانکی معتبر و پرگردش با موجودی قابل‌توجه و یک سند ملکی به‎نام شخص متقاضی، می‌تواند تا حدود زیادی اخذ ویزای کانادا را تضمین کند. شرط دوم این است که مدارک لازم برای اخذ ویزای مورد نظرتان کامل باشد. درواقع مهم‎ترین کاری که شما باید با دقت انجام دهید پر کردن فرم سفارت و تهیه مدارک لازم است. درواقع مدارک ارائه شده بیشترین تاثیر را در نظر افسر سفارت دارد. شرط آخر اینکه شما و اعضای خانواده‎تان(اگر قرار باشد همراه شما بیایند) باید معاینه پزشکی شوید تا سفارت کانادا از سلامت شما اطمینان حاصل کند.

ارائه اطلاعات بیومتریک

بعد از تکمیل مدارک و فرم درخواست ویزا و تاییدیه‌ آن، نامه‌ی بیومتریک در اختیار شما قرار داده می‌شود. براساس اعلام دولت کانادا از تاریخ ۱۳ جولای ۲۰۱۸ ارائه‌ی اطلاعات بیومتریک که شامل انگشت‌نگاری و عکس‌برداری می‌شود؛ برای اکثر متقاضیان ورود به کانادا الزامی می‌باشد. شما تا یک ماه فرصت دارید به محل مورد نظر ارائه‌ اطلاعات بیومتریک مراجعه کنید. در حال حاضر ۱۹۲ مرکز دریافت اطلاعات بیموتریک در دنیا وجود دارد و دولت کانادا این اطمینان را داده است که اطلاعات آنها در نهایت امنیت جابه‌جا شود و حریم شخصی آنها را حفظ خواهد نمود. متقاضیان ویزای توریستی، ویزای کاری و تحصیلی می‌بایست اطلاعات بیومتریک خود را هر ۱۰سال یک‌بار ارائه نمایند. توجه داشته باشید که شهروندان ۲۹کشور از جمله ایران اگر تقاضای خود را قبل از ۳۱ جولای ۲۰۱۸ داده باشند باید اطلاعات بیومتریک خود را دوباره ارائه نمایند. همچنین متقاضیانی که بعد از تاریخ ۳۱ جولای ۲۰۱۸ اطلاعات بیومتریک خود را ارائه کرده‌اند درصورت معتبر بودن نیازی به ارائه‌ی دوباره‌ی اطلاعات بیومتریک ندارند.

مدارک لازم برای انواع ویزای کانادا

مدارک موردنیاز برای دریافت ویزای توریستی کانادا

  • تکمیل فرم اطلاعات فردی و خانوادگی
  • اصل پاسپورت‌های قدیمی و جدید
  • ترجمه رسمی شناسنامه و کارت ملی، سند ازدواج و دیگر مدارک شخصی ( تاییدات وزارت امور خارجه و قوه قضایی اجباری نیست)
  • یک قطعه عکس ۴٫۵ * ۳٫۵
  • نامه تمکن مالی + پرینت حساب بانک به زبان انگلیسی که نشان‌دهنده گردش درآمد ماهانه بالا باشد. (به همراه مهر لاتین بانک)
  • ترجمه رسمی سند ملکی و دیگر مدارک مربوط به تمکین مالی
  • ترجمه رسمی مدارک شغلی : برای صاحبان مشاغل، جواز کسب، روزنامه رسمی، آگهی تغییرات شرکت و برای کارمندان، نامه اشتغال به کار (ذکر تاریخ اشتغال به کار، سمت و حقوق دریافتی ماهیانه الزامی می‌باشد) + فیش حقوقی ۳ ماه آخر و برای بازنشستگان، ارائه حکم بازنشستگی و آخرین فیش حقوقی الزامی می‌باشد.
  • رزرو بلیط و رزرو هتل و یا دعوتنامه به همراه مدارک اقامتی دعوت‌کننده (اسکن PR یا پاسپورت+مدارک مالی) و مدارک اثبات خویشاوندی با شخص دعوت‌کننده

پیوست‌ها:
۱- افراد متأهل، مطلقه و دارای فرزند ملزم به ارائه اسناد مربوطه به همراه ترجمه می‌باشند.
۲- پایان خدمت سربازی برای آقایان به همراه ترجمه به صورت اختیاری است.
۳- گواهی اشتغال به تحصیل برای دانش‌آموزان و دانشجویان به همراه ترجمه رسمی

مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزای تحصیلی کانادا

برای ویزای تحصیلی کانادا لازم است تمام مدارک ویزای توریستی را همراه با مدارک کامل تحصیلی همراه با نامه پذیرش از دانشگاه را نیز به سفارت مربوطه ارائه دهید.

  • تکمیل فرم اطلاعات فردی و خانوادگی
  • اصل پاسپورت‌های قدیمی و جدید
  • یک قطعه عکس ۳٫۵ * ۴٫۵
  • ترجمه رسمی شناسنامه و کارت ملی و سند ازدواج
  • نامه تمکن مالی به همراه مبلغ مبدل دلار کانادا
  • رزرو بلیط و رزرو هتل
  • مدرک زبان ILETS
  • نامه بانک از کانادا در صورتی که پول‌تان را به کانادا فرستاده‌اید
  • ترجمه سند ملکی و گردش حساب ۴ ماهه ساپورت‌کننده مالی
  • فیش واریزی تحصیلی
  • ترجمه آخرین مدرک تحصیلی + ریز نمرات
  • گواهی عدم سوء پیشینه برای افراد بالای ۱۸ سال
  • نامه پذیرش دانشگاه

متقاضیان ویزای تحصیلی کانادا هم بهتر است بدانند که مسیر سختی را پیش رو دارند و الزامات و شرایط زیادی برای صدور این ویزا در نظر گرفته شده است. اولین شرط، تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد و یا دکتراست و آن‎دسته از متقاضیانی که به تحصیل در مقاطع پایین‌تر علاقه دارند؛ راه به‎مراتب سخت‌تری را پیش رو دارند. داشتن نمرات بالا در دروس تخصصی و همچنین معدل بالا در مقطع قبلی از دیگر شرایطی هستند که متقاضیان ویزای کانادا باید در نظر داشته باشند. از سوی دیگر، تحصیل در کشور کانادا برای غیرکانادایی‌ها پولی است و متقاضی باید ثابت کند که شرایط مالی مناسبی برای تحصیل در کانادا دارد.

مراحل اخذ ویزای کانادا

ویزای کاناداثبت‎نام و دریافت ویزای کانادا به ۲صورت مراجعه حضوری به سفارت و یا به‎صورت آنلاین صورت می‎گیرد. در هر ۲حالت، درخواست ویزا با ایجاد حساب کاربری شخصی در وب‎سایت رسمی کانادا و تکمیل فرم شروع می‌شود. توجه داشته باشید که تمامی فرم‌ها به‌صورت انگلیسی بوده و باید به دقت تکمیل شوند. پس از تکمیل فرم‌ها، مرحله‌ی دوم مربوط به پرداخت هزینه‌های ویزا و ارائه اطلاعات بیومتریک می‌باشد. سپس، بعد از تکمیل ۲مرحله‌ قبلی برگه‌ تائید درخواست به همراه شماره پیگیری و نامه انگشت‌نگاری (زمان مراجعه حضوری به سفارت) برای متقاضی صادر می‌شود.

در زمان تعیین شده متقاضی باید به همراه مدارک لازم ویزای درخواستی در یکی از نزدیک‌ترین سفارت‌خانه‌های کانادا در کشورهای همجوار برای مصاحبه و انگشت‎نگاری حاضر شود. پس از انجام این مراحل متقاضی می‌تواند به کشور خود بازگشته و منتظر اعلام نتیجه‌ی نهایی ویزا از جانب سفارت باشد. پس از اعلام نتیجه، متقاضی برای پیکاپ ویزا (تحویل پاسپورت) باید مجدداً به سفارت کانادا مراجعه کند. شایان ذکر است که در سیستم حضوری تمامی مدارک به‌صورت paper به سفارت ارائه شود که زمان بیش‌تری را نسبت به سیستم آنلاین از متقاضیان می‌گیرد.

هزینه های ویزای کانادا

نرخ ویزای کاناداقیمت نهایی مسافرقیمت نهایی همکار
با انگشت‌نگاری370 USD340 USD
بدون انگشت‌نگاری285 USD255 USD

مدت زمان صدور ویزای کانادا

بنا بر اعلام رسمی سایت سفارت کانادا، ۱۲۰روز کاری زمان لازم است تا جواب ویزای کانادا بیاید. البته این زمان را باید تقریبی دانست. ممکن است بررسی مدارک شما توسط سفارت کانادا مدت کمتر یا بیشتری زمان لازم داشته باشد.

برای کسانی که نمی‎خواهند این مدت زمان را صبر کنند یک گزینه دیگر به نام وقت سفارت فوری کانادا وجود دارد. در این ورش متقاضی پس از اینکه مراحل اولیه را طی کرد؛ می‎تواند ۳۰روز بعد برای انگشت‎نگاری حاضر شود. بدیهی است که وقت سفارت فوری هزینه بیشتری دربر دارد.

نحوه پیگیری جواب ویزای کانادا


پیگیری جواب ویزای کانادا به این صورت است که متقاضی باید منتظر ایمیلی از سوی سفارت باشد. در این ایمیل مشخص شده که ویزای او قبول یا ریجت شده است. نکته قابل توجه این است که متقاضی پس از دریافت ایمیل تنها ۳۰روز برای انجام انگشت‎نگاری وقت دارد بنابراین؛ دریافت ایمیل ضروری است. از آنجایی که ممکن است به دلایل زیادی متقاضی ایمیل را نبیند بهتر است پیگیری این کار را به دست مشاوری که در اخذ ویزا به شما کمک می‎کند؛ بسپارید.

ریجکت شدن ویزای کانادا

ریجکت شدن ویزای کانادا به این معناست که سفارت این اجازه را به شما نداده تا بتوانید مدتی در خاک کشور کانادا باشید. دلایل زیادی برای ریجکت شدن وجود دارد. یکی از دلایل ناقص بودن مدارک است. همانطور که در بالا ذکر شد؛ مدارک نقش مهمی در ویزا شدن یا ریجکت شدن شما دارد. مدارک ناقص یا جعلی به راحتی می‎تواند باعث ریجکت شدن شما شود. یکی دیگر از دلایل ریجکت شدن که در واقع می‎توان آن را شایع‎ترین دلیل نیز دانست؛ عدم تمکین مالی است. از دیگر دلایل ریجکتی می‎توان به داشتن سو سابقه و دلایلی این چنینی اشاره کرد.

همانطور که ویزا شدن شما در ایمیلی از سوی سفارت کانادا مشخص می‎شود؛ ریجکت شدنتان هم در ایمیل با ذکر دلایل و همچنین با ذکر این نکته که آیا حق اعتراض دارید یا نه مشخص می‎شود. بنابراین قبل از اعتراض ایمیل را به‎دقت بخوانید تا بتوانید نواقص را برطرف کنید. برای اعتراض به ریجکتی ویزای کانادا باید یک نامه به سفارت زده و در آن به‎طور کامل و واضح علت ریجکت شدن را بیان کنید. پس از آن باید دلایل خود را برای رفع این ریجکتی بیان کنید.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button