کار-دانشجویی-در-آلمان-شاخص

کار دانشجویی در آلمان

از مسائل مهم برای شمایی که در آلمان تحصیل می‌کنید یا می‌خواهید برای تحصیل به این کشور مهاجرت کنید، کسب درآمد است. شما باید از طریقی از پس هزینه‌های تحصیل و زندگیتان بربیاید. اما آیا می توان با ویزای تحصیلی آلمان، حین تحصیل کار هم کرد؟ در آلمان، حدود دو سوم از دانشجویان حین تحصیل، کار می‌کنند. داشتن کار دانشجویی در آلمان، امر مهمی برای دانشجویان است. باید به نکته‌ای اشاره کنیم، آن هم این که برای دانشجویان حوزه‌ی شینگن، شرایط بهتری نسبت به بقیه دانشجویان وجود دارد. اگر شما عضو حوزه ی شینگن نباشید محدودیت‌هایی برای پیدا کردن کار دارید. در این مقاله قصد داریم شرایط و چگونگی کار دانشجویی در آلمان را بررسی کنیم. اگر می‌خواهید برای تحصیل به آلمان مهاجرت کنید، به شما پیشنهاد می‌کنم این مقاله را بخوانید.

شرایط کارکردن حین تحصیل در آلمان


شرایط-کارکردن-حین-تحصیل-در-آلمان

آلمان هم مانند همه‌ی کشور های دنیا قوانین خاص خودش را دارد. طبق قوانین، از آگوست سال 2012 دانشجویان خارج از اتحادیه ی اروپا مثل دانشجویان ایرانی در سال می‌توانند 12 روز تمام وقت کار کنند. نکته‌ی قابل توجه اینکه برای کار در آلمان، نیازی به کسب مجوز از آژانس کاریابی یا مراکز دیگر ندارید. البته اگر بخواهید بیشتر از 120 روز، یعنی 240 روز در آلمان کار کنید باید از آژانس کاریابی (Agentur für Arbeit) و دپارتمات متقاضیان خارجی (Ausländerbehörde) مجوز بگیرید.

درآمد کار دانشجویی


درآمد-کار-دانشجویی

حداقل دست مزد برای دانشجویان ساعتی 9.35 یورو و در بعضی شهرها 10 یورو است. یعنی اگر  شما حداقل دو روز در هفته کار کنید، از پس مخارج زندگیتان به راحتی بر می‌آیید. چرا که هزینه‌ی زندگی دانشجویی در آلمان ماهانه 400 تا 450 یورو است. اگر خوش شانس باشید در شرکت‌های خوب مشغول به کار شوید، درآمدتان از 10 یورو هم بیشتر می‌شود. اما باید به این هم توجه کنید که درآمد شما در سال، به عنوان دانشجو بیشتر از 8354 یورو نشود.

در آلمان اگر شما به عنوان دانشجو ماهیانه 450 یورو درآمد داشته باشید، نیازی نیست که مالیات پرداخت کنید. اما اگر درآمدتان بیشتر از این مقدار شود، باید مالیات بدهید. مالیاتی که دانشجو پرداخت می‌کند زیاد نیست. حتی اگر دانشجو در خواست کند، مالیاتی که پرداخت کرده، پایان سال به اون برگردانده می‌شود.

اگر شما یک حرفه بلد باشید، مثلا دانش کامپیوتریتان خوب باشید یا در هنر و آرایشگری و حتی آشپزی ماهر باشید، به راحتی می‌توانید کار دانشجویی پیدا کنید. البته اگر شما گواهینامه‌های مورد تایید آلمان را داشته باشید، شانستان نسبت به بقیه بیشتر می شود. برای دریافت مدارک باید 1000 تا 1500 یورو هزینه کنید.

استخدام یک دانشجو برای کارفرمایان خوب است. چون حقوق آنها کمتر از بقیه است و نیازی به پرداخت بیمه ندارند.

وضعیت زندگی دانشجویی در آلمان


وضعیت-زندگی-دانشجویی-در-آلمان

تحصیل در دانشگاه‌های دولتی آلمان برای دانشجویان آلمانی و غیر آلمانی به جز ایالت بادن رایگان است. دانشجویان بین المللی برای هر ترم باید 100 تا 350 یورو پرداخت کنند. بیشترین خرج شما در آلمان به عنوان دانشجو اجاره‌ی خانه است. ایده آل‌ترین و کم هزینه‌ترین روش اقامت در خوابگاه‌های دانشجویی در آلمان است.

زبان مورد نیاز برای کار دانشجویی


هر چه زبان آلمانی شما بهتر باشد،کار پیدا کردن برای شما راحت تر می شود. احتمالا می خواهید بپرسید نمی شود زبان انگلیسی را به جای آلمانی تقویت کنیم؟ متاسفانه جواب این سوال منفی است! برای کار پیدا کردن در این کشور باید زبان آلمانی خودتان را به سطح خوبی برسانید. برخی از دانشگاه‌ها برای کسانی که به زبان  آلمانی تسلط ندارند، کلاس‌های آموزشی رایگان برگزار می‌کند.

بیشتر بخوانید: ویزای تحصیلی آلمان

کارآموزی


کارآموزی

اگر شما به عنوان یکی از دانشجویان بین المللی در آلمان، جایی مشغول به گذراندن کارآموزی بشوید، حتی اگر حقوقی هم دریافت نکنید، از حق کار شما (یعنی آن 120 روز که باید در سال کار کنید) کم می‌شود. اما اگر کارآموزی طبق رشته‌ی شما اجباری باشد، به عنوان شغل حساب نمی‌شود. یعنی در این صورت از حق کارتان کم نخواهد شد. گذراندن دوره‌ی کارآموزی برای کار در شرکت‌های خوب و داشتن شغلی دائمی بسیار تاثیر گذار است.

مزایای داشتن شغل دانشجویی


مزایای-داشتن-شغل-دانشجویی

  • باعث پیشرفت مالی شما خواهد شد.
  • تجربه‌ی علمی و فنی شما افزایش می‌یابد به خصوص اگر کار مرتبط با رشته‌تان باشد.
  • کا رمربوط به رشته تان در روزمه شما تاثیر مثبتی خواهد داشت.
  • باعث افزایش سابقه کار می‌شود. شما میتوانید از کارفرمایتان معرفی نامه برای شرکت های بهتر بگیرید.

چگونگی پیدا کردن کار حین تحصیل


چگونگی-پیدا-کردن-کار-حین-تحصیل

شما میتوانید از برد دانشگاهتان شغل‌های پاره وقت پیدا کنید. یا میتوانید برای شرکت‌هایی مثل بوش، آئودی، فولکس واگن و شرکت‌های مرتبط به رشته‌ی تحصیلتان روزمه بفرستید ویا از طریق سایت‌های زیر به دنیال شغل دانشجویی باشید:

Fraunhofer Research Institute

Stellenticket

Stepstone

LinkedIn

Indeed

 انواع کار دانشجویی در آلمان


شغلی که شما میخواهید در کنار تحصیلتان داشته باشید نباید لطمه‌ای به درس و کلاس‌های دانشگاهتان وارد کند. پس در این موضوع وسواس به خرج دهید. چند شغل که می‌توانید به آن مشغول شوید را در متن به شما معرفی میکنیم

دستیارآموزشی، دستیار علمی و کارهای آکادمیک

دستیارآموزشی،-دستیار-علمی-و-کارهای-آکادمیک

این حیطه‌ی شغلی شامل مشاغلی مثل: ناظر کتابخانه، هدایت و مشاور تحصیلی و یا تحقیق در مورد مقالات علمی برای اساتید می‌شود. فراخوان این مشاغل در داخل دانشگاه و یا دپارتمان مربوط به آن انجام می‌شود.

در دانشگاه‌های آلمان پروژه‌هایی از طرف استاد یا سوپروایز دپارتمان تحصیلی به شما داده میشود که باید در مدت مشخصی آن را تکمیل کنید. این کار عموما 30 ساعت از وقتتان را در ماه میگیرد و با تکمیل پروژه 10 تا 13 یورو به ازای هر ساعت کار خواهید گرفت.

کار در رستوران و کافه‌ها

کار-در-رستوران-و-کافه-ها

کار در کافی شاپ‌ها و رستوران‌ها  از جمله شغل‌های مورد علاقه دانشجویان است. اگر زبانتان زیاد خوب نیست این شغل به شما امکان برقراری ارتباط با دیگران را فراهم میکند و باعث افزایش مهارت زبان آلمانیتان می‌شود.

دستیار تولید

دستیار-تولید

اگر علاقه مند به سینما و تئاتر کارهای هنری هستید میتوانید به عنوان دستیار تولید به طراحان لباس، فیلمبرداران، کارگردانان کمک کنید. نکته‌ی قابل توجه این است که شما به عنوان دستیار تولید، می‌توانید در بخش‌های صنعتی مثل کارخانه‌ها مشغول به کار شوید.

کار آنلاین

کار-آنلاین

برای مشغول شدن به کارهای آنلاین ممکن است با انتخاب‌های محدود و کمتری مواجه شوید اما گزینه‌ی خوبی برای دانشجویان است که به صورت نیمه وقت می‌توانند به آن مشغول باشند.

شرایط کار همراه در آلمان


شرایط-کار-همراه-در-آلمان

اگر متاهل هستید و برای تحصیل به آلمان می‌روید، می‌توانید همراه همسرتان به این کشور مهاجرت کنید. در این شرایط همسر شما باید فرم تقاضای ویزا را جداگانه پر کند، یک وقت محاصبه بگیرد و و تقاضای ویزای همراه یا ویزای پیوست کند. ممکن است امور مربوط به گرفتن ویزا طوری زمان ببرد که نتوانید همزمان با هم به آلمان بروید. اگر مدارکتان نقصی نداشته باشد، سفارت به شما راحت ویزا خواهد داد. همسر شما با داشتن ویزای همراه به راحتی می‌تواند در آلمان مشغول به کار شود.

شرایط کار برای دانشجویان ایرانی


شرایط کار برای ایرانیان در آلمان همانطور که قبل هم به آن شاره کردیم، به این صورت است که باید 120 روز از 240 روز سال را به صورت تمام وقت کار کنند. برای اینکه بتوانید خیلی راحت در این کشور مشغول به کار شوید، بهتر است در کنار مدرک تافل و آیلتس حداقل مدرک زبان آلمانی یعنی B2 یا B1 داشته باشید.

چند توصیه به شمایی که قصد مهاجرت  به آلمان را دارید:


چند-توصیه-به-شمایی-که-قصد-مهاجرت - به-آلمان-را-دارید

  • در روزهای اول که به این کشور مهاجرت کردید، ممکن است شغلی که موردنظرتان است پیدا نکنید. ناراحت و افسرده نشود. به عنوان دانشجو برای کمک هزینه به کار دانشجویی فکر کنید.
  • برای شما دانشجویان بهتراست که از ترم دوم، بعد از آشنایی کامل با محیط سراغ کار روید.
  • ساعات کاری را طوری تنظیم و برنامه ریزی کنید که از از درس و دانشگاه عقب نمایند؛ چرا که اولویت شما تحصیل است.
  • برای کسب تجربه بهتر در رشته‌تان، بهتر است درون دانشگاه دنبال کار باشید.

سوالات متدوال


یک دانشجو در هفته باید چند ساعت کار کند؟

شما به عنوان دانشجو باید 20 ساعت در هفته کار کنید.

آیا می‎توانیم با زبان انگلیسی هم در آلمان مشغول به کار شویم؟

بله. شما می‌توانید با تسلط به زبان انگلیسی  شغل پیدا کنید. البته باید به دنبال مشاغلی باشید که مجبور به صحبت با مشتریان و ارتباط دائم با آنها نباشید.

بهترین شهرهای آلمان برای کار دانشجویی کدام اند؟

شانس پیدا کردن کار دانشجویی در یکی از شهرهای زیر به نسبت بالاتر از سایر شهرهای آلمان است:

  • برلین
  • فرانکفورت
  • مونیخ
  • اشتوتگارت
  • هامبورگ
  • کلن
  • دوسلدورف
  • بن
  • لایپزیگ
  • دارمشتات

پیدا کردن کار دانشجویی در آلمان راحت است؟

به دلیل داشتن اقتصاد خوب در آلمان پیدا کردن شغل راحت است. البته برای مشغول شدن به کار باید دستمزد آن را در نظر بگیرید.

آیا شرایط تحصیل رایگان در آلمان وجود دارد؟

بله، تحصیل در دانشگاه‌های دولتی در آلمان رایگان است. فقط باید برای هر ترم بین 100 تا 350 یورو هزینه کنید.

میانگین هزینه زندگی دانشجویی در آلمان چقدر است؟

برای یک زندگی دانشجویی باید بین 700 تا 1000 یورو هزینه کنید.

آیا دانشجویان با کار دانشجویی باید بیمه بازنشستگی هم پرداخت کنند؟

بله. اما مقدار بیمه برای دانشجویان کمتر از بقیه است. حدودا ده درصد از حقوقشان را برای بیمه  باید خرج کنند.

آیا تعطیلات سال نو میلادی و یا آخر هفته‌ها جزو روز های کاری به حساب می آید؟

خیر، تعطیلات اخر هفته و سال نو جزو روزهای کاری نیست.

Call Now Button