اقامت تحصیلی ترکیه

اقامت تحصیلی ترکیه | چگونه ویزای تحصیلی ترکیه بگیریم؟

ترکیه یکی از کشورهایی است که به خاطر موقعیت جغرافیایی خوبش، بسیار مورد توجه هموطنانمان قرار گرفته است. این کشور هم به خاطر آسیایی و اروپایی بودنش جای خوبی برای زندگی کردن است و هم به خاطر همسایگی و نزدیکی به ایران. جوانان زیادی هر سال برای دریافت اقامت ترکیه اقدام می‌کنند. آن‌ها با انتخاب کشور ترکیه هم در جایی که به آن علاقه دارند تحصیل می‌کنند و هم برای رفت و آمد و دیدار با خانواده لازم نیست هزینه زیادی بپردازند و مسافت زیادی را طی کنند. اگر داوطلب دریافت پذیرش تحصیلی ترکیه و در قدم‌های بعدی، دریافت اقامت تحصیلی ترکیه هستید تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

چگونه ویزای تحصیلی ترکیه بگیریم؟

برای دریافت ویزای تحصیلی ترکیه در اولین قدم باید مقطع تحصیلی مناسب خودتان را انتخاب کنید. در قدم بعدی باید برای دریافت نامه پذیرش تحصیلی از دانشگاه یا مدرسه مورد نظرتان اقدام کنید. اگر زیر 18 سال سن داشته باشید باید سراغ مدارس ترکیه بروید؛ در غیر این صورت باید از بین دانشگاه های ترکیه که رنک خوبی هم بین دانشگاه‌های معتبر دنیا دارند، یکی را برای ادامه تحصیل انتخاب کنید.

مدت زمان ویزای صادر شده به مدارک و شرایطتان بستگی دارد. اما معمولاً باید مبلغی معادل حداقل یک سال تحصیل و زندگی در شهر مورد نظرتان را به عنوان تمکن مالی ویزای تحصیلی ترکیه ارائه دهید. خبر خوب این است که دانشجویان متاهل می‌توانند برای خانواده‌هایشان ویزای همراه دانشجویی بگیرند و آن‌ها را هم همراه خود ببرند.

اقامت تحصیلی ترکیه

اقامت تحصیلی ترکیه در مقاطع مختلف

برای مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل و دریافت اقامت تحصیلی در ترکیه می‌توانید از هر سن و سالی اقدام کنید.

سال تحصیلی در کشور ترکیه از سپتامبر تا ژوئن ادامه دارد. مثل سایر کشورهای جهان روزهایی از سال به عنوان تعطیلات رسمی و تعطیلات تابستانه در نظر گرفته شده است. برای ادامه تحصیل در این کشور می‌توانید بر اساس میل خودتان در یکی از مدارس دولتی، خصوصی، بین المللی و یا ایرانی ثبت نام کنید. هزینه تحصیل مدارس بین المللی ترکیه به نسبت سایر مواردی که نام بردیم بیشتر است. اما اگر بخواهید به زبان انگلیسی درس بخوانید باید برای این هزینه‌ها هم از قبل برنامه بریزید.

  • ابتدایی

در کشور ترکیه کودکان باید از سن 6 سالگی تحصیلات اجباری را آغاز کنند. طول دوره مدارس در ترکیه شباهت زیادی به کشور خودمان دارد. تحصیل در مقطع ابتدایی در کشور ترکیه 5 سال زمان می‌برد. زبان‌هایی مثل انگلیسی هم به عنوان زبان دوم در این مدارس ابتدایی به کودکان آموزش داده می‌شود. البته در بعضی از مدارس به جای انگلیسی زبان‌های آلمانی، فرانسوی یا اسپانیایی آموزش داده می‌شود.

می‌توانید از طریق جدول زیر از حدود هزینه تحصیل در ترکیه اطلاع پیدا کنید:

نوع مدرسهحدود هزینه سالانه برای پیش دبستانی تا دبیرستان
دولتیرایگان
خصوصی1000 تا 6000 دلار آمریکا
بین المللی8000 تا 45000 دلار امریکا
ایرانی (تعداد محدود)500 تا 1000 دلار آمریکا
  • اقامت تحصیلی در ترکیهراهنمایی

سه سال مدت زمانی است که برای تحصیل در دوران راهنمایی باید طی شود.

  • متوسطه

دوره دبیرستان هم در ترکیه شامل 4 سال تحصیلی می‌شود. دبیرستان‌های دولتی روش تحصیل استاندارد را در پیش می‌گیرند. اما دبیرستان‌های آناتولی روی درس زبان خارجی تمرکز بیشتری دارد. در مدارس امام هتیپ (Imam Hatip) هم در مورد مذهب و زبان عربی آموزش‌های بیشتری ارائه می‌شود. مدارس فنی و حرفه‌ای هم روی بعضی از صنایع و حرفه‌ها به صورت اختصاصی فعال هستند. بعد از پایان سال چهارم، دانش آموزان باید امحان نهایی برای ورود به دانشگاه بگذرانند.

  • کارشناسی

اکثر رشته‌های تحصیلی دوره کارشناسی در ترکیه 4 ساله (8 ترم) هستند. البته بعضی از رشته‌های خاص مثل پزشکی و دندانپزشکی به ترتیب 5 و 6 سال زمان نیاز دارند.

  • کارشناسی ارشد

این مقطع دو ساله است و دانشجویان بعد از اتمام آن مدرک مستر (Master) دریافت می‌کنند. با کمک این مدرک می‌توانید برای دریافت PhD در کشورهای دیگر هم اقدام کنید. در نیمه اول مربوط به دوره‌ی کارشناسی ارشد، دانشجویان 20 تا 30 واحد درسی را پاس می‌کنند. زمن باقیمانده هم برای انجام پایان نامه و تحویل آن صرف می‌شود.

دریافت اقامت تحصیلی در ترکیه

مهاجرت تحصیلی به ترکیه در مقطع کارشناسی

برای این که بتوانید اقامت تحصیلی در ترکیه بگیرید، می‌توانید بعد از پایان 12 سال تحصیل و دریافت دیپلم اقدام کنید. ارائه مدرک دیپلم برای دریافت ویزای تحصیلی ترکیه در این مقطع الزامی است. خیلی از جوانانی که به دنبال تحصیل در رشته پزشکی هستند، کشور ترکیه را برای ادامه تحصیل انتخاب می‌کنند. از آن جایی که هزینه تحصیل در ترکیه پایین است، تعداد تقاضاهای تحصیل و اقامت تحصیلی ترکیه بالاست. برای این کار باید در قدم اول مدرک دیپلم و برای قدم بعدی مدرک قبولی آزمون YÖS را داشته باشید.

برای ورود به رشته‌هایی مثل پزشکی در ترکیه باید مد نظر داشته باشید که دو آزمون دیگر هم در پیش دارید: دو آزمون US و SAT آزمون‌هایی هستند که باید پشت سر بگذارید. برای رفع علامت سوال‌های ذهنتان باید بگوییم که آزمون US برای ارزیابی دانش ریاضی انجام می‌شود و آزمون SAT هم به سطح زبان انگلیسی دانشجوی متقاضی مربوط می‌شود.

دانش‌آموزانی که قصد دریافت اقامت تحصیلی ترکیه را دارند، باید یک سال درکالج‌های ترکیه آموزش ببینند. برای این کار باید بین ۴۰۰۰ الی ۴۵۰۰ دلار هزینه کنید. بعد از گذشت این دوره یک ساله، آزمون YÖS برگزار می‌شود. شما بر اساس نمراتی که بعد از این آزمون کسب می‌کنید وارد دانشگاه‌های ترکیه خواهید شد. جدا از رشته‌های پزشکی و زیرشاخه‌‎های آن، رشته‌هایی معماری، پزشکی، دندانپزشکی، تربیت مدرس، روزنامه نگاری، مهندسی پزشک، بیوشیمی و… مورد توجه داشجوهای بین المللی قرار دارند.

اقامت ترکیه از طریق تحصیل

مهاجرت تحصیلی ترکیه در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا

برای ادامه تحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد یا دکترا در ترکیه لازم است که از دانشگاه‌های ترکیه پذیرش بگیرید. قبل از این کار باید مدرک کارشناسی یا کارشناسی ارشد خودتان را با مدارک تحصیلی ترکیه همسان سازی کنید. هر دانشگاه برای پذیرش دانشجویان خارجی شرایط و قوانین خاص خودش را دارد. بعضی از آن‌ها مدرک تافل یا آیلتس را هم برای تحصیل در این کشور احتیاج دارند. پس حتماً مدارک مورد نیاز پذیرش تحصیلی ترکیه را برای هر دانشگاه، از طریق خود دانشگاه پیگیری کنید.

مثل سایر مقاطع تحصیلی برای کارشناسی ارشد و دکترا هم می‌توانید یکی از زبان‌های ترکی استانبول یا انگلیسی را انتخاب کنید. این نکته را در نظر داشته باشید که با انتخاب زبان ترکی استانبولی هزینه‌های تحصیل برای شما کمتر خواهد بود.

تحصیل رایگان کارشناسی ارشد در ترکیه

تحصیل رایگان در ترکیه

بر اساس قوانینی که بر کشور ترکیه حاکم است، تحصیل دوره دبستان برای شهروندان این کشور رایگان انجام می‌شود. پس اگر قبل از رسیدن کودکانتان به سن و سال مدرسه، بتوانید شهروند این کشور شوید تحصیل برای فرزندنتان رایگان خواهد بود.

با وجود این که کشورهای مختلف معمولاً خدمات رایگان برای تحصیل دانشجویان بین المللی در نظر ندارند، اما ترکیه سیاست‌های دیگری را در پیش گرفته است. دانشگاه های ترکیه بورسیه‌های تحصیلی بسیار خوبی برای دانشجویان خارجی مدنظر گرفته‌اند. اگر بتوانید موفق به کسب بورسیه تحصیلی ترکیه شوید، از پرداخت هزینه‌های مربوط به خوابگاه، بیمه دانشجویی و شهریه‌ها خلاص می‌شوید.

به غیر از بورسیه‌های عالی، انواع کمک هزینه‌های تحصیلی و امکاناتی مثل امکان کار کردن همزمان با تحصیل (البته به صورت پاره وقت) هم عواملی هستند که می‌توانند برای کاهش هزینه‌های مربوط به تحصیل در ترکیه کمک کنند. کار کردن در دوران تحصیل یا دریافت مجوز کار دانشجویی یکی از گزینه‌هایی است که اکثر دانشجویان خارجی برای دستیابی به آن تلاش می‌کنند. این نکته را در نظر داشته باشید که امکان تحصیل کاملاً رایگان در این کشور وجود ندارد؛ در واقع منظور از اصطلاح رایگان همان کم هزینه بودن و به صرفه بودن خرج و مخارجتان در دوران تحصیل است.

پذیرش دانشگاه ترکیه

شرایط اخذ پذیرش تحصیلی ترکیه

از آن جایی که تعداد زیادی از دانشگاه‌های خصوصی و دولتی ترکیه به عنوان دانشگاه‌های برتر جهان شمرده می‌شوند، رقابت سنگینی برای رسیدن به پذیرش تحصیلی آن‌ها وجود دارد. اما این رقابت بر اساس چه معیاری انجام می‌شود؟ آزمون یوس YOS همان آزمون مهمی است که برای تحصیل در ترکیه باید نمره قبولی آن را کسب کنید.

دانشگاه‌هایی مثل دانشگاه هنرهای زیبا میمار سینان، دانشگاه فنی ییلدیز و دانشگاه مرمره از برترین دانشگاه‌های دولتی ترکیه هستند. سالانه حدود 300 دلار باید هزینه کنید تا یکی از دانشجوهای چنین دانشگاه‌هایی باشید. اما فقط به دانشگاه‌های دولتی ترکیه دل نبندید و به دانشگاه‌های خصوصی هم نگاهی بیاندازید. در رتبه‌بندی‌های جهانی دانشگاه‌های خصوصی هم از جایگاه خوبی برخوردار هستند. این در حالیست که شرایط ورود به آن‌ها در مقایسه با دانشگاه‌های دولتی ساده‌تر است. امکان پاره وقت در زمان تحصیل هم یکی دیگر از عواملی است که باعث می‌شود دانشگاه‌های خصوصی مورد توجه دانشجویان بین المللی قرار بگیرد.

مزایای تحصیل در ترکیه

  1. همان طور که می‌دانید برای سفر به ترکیه لازم نیست ویزا تهیه کنید. این مسئله شما را از طی کردن مراحل گرفتن وقت سفارت و رفت و آمدهای مربوط به آن نجات می‌دهد. حتی کارها خیلی سریع‌تر و راحت‌تر پیش می‌روند.
  2. به خاطر فاصله کوتاه بین ترکیه و ایران، و البته عدم نیاز به ویزا می‌توانید خیلی راحت همسر و فرزندانتان را با خود به این کشور ببرید.
  3. برای دیدار با خانواده هم خیلی راحت می‌توانید بین شهرهای ایران و ترکیه رفت و آمد کنید.
  4. شهریه دانشگاه‌های ترکیه و هزینه زندگی در این کشور در مقایسه با سایر کشورهای بسیار کمتر است.
  5. تحصیل در ترکیه می‌تواند گزینه خوبی برای انتخاب رشته‌هایی مثل پزشکی، دندانپزشکی و دامپزشکی باشد.
  6. هزینه زندگی در این کشور هم در مقایسه با سایر کشورها خیلی کمتر است.
  7. رشته‌های تحصیلی زیادی در دانشگاه‌های این کشور برای ادامه تحصیل آموزش داده می‌شود که محدودیت سنی خاصی هم برای تحصیل در ترکیه وجود ندارد.

پذیرش دانشگاه های ترکیه

هزینه های تحصیل و زندگی در ترکیه

یکی از مهم‌ترین دلایلی که افراد ترکیه را برای مهاجرت یا ادامه تحصیل انتخاب می‌کنند، هزینه‌های پایین آن است. مثلاً اگر بین انتخاب تحصیل پزشکی در ترکیه ، گرجستان و یا ارمنستان دو دل هستید و هزینه‌ی کمتر برای شما اولویت دارد، بدون شک ترکیه گزینه بهتری برای شما خواهد بود. اگر بتوانید برای ادامه تحصیل در ترکیه از خوابگاه استفاده کنید، یک وعده غذای رایگان هم در طول روز خواهید داشت. این مسئله به خودی خود سهم زیادی در کاهش هزینه‌های مربوط به تحصیل در ترکیه دارد.

آیا معدل برای اقامت تحصیلی ترکیه اهمیت دارد؟

اخذ پذیرش دانشگاه ترکیه شرایط مختلفی دارد. ممکن است برای دانشگاهی که مد نظر شماست، شرط معدل مهم باشد. پس باید این موضوع را مستقیماً از طریق دانشگاه مورد نظرتان بررسی کنید.

Call Now Button