معرفی برترین دانشگاه های ترکیه

معرفی برترین دانشگاه های ترکیه

ترکیه در حال حاضر یکی از اصلی‌ترین مقاصد گردشگری در دنیاست. طبیعی است که کم کم گردشگران با دیدن شرایط خوب زندگی مردم این کشور، برای ادامه تحصیل یا مهاجرت به ترکیه کنجکاو شوند. شاید باورتان نشود که در چند سال اخیر بیشتر از 125 هزار دانشجوی بین المللی در دانشگاه های ترکیه در حال درس خواندن هستند.

حضور این تعداد از دانشجوهای خارجی، باعث شده که سطح آموزشی در ترکیه ناخودآگاه بالاتر برود. عوامل زیادی دست به دست هم می‌دهند تا کشور ترکیه را به یک مقصد خوب برای ادامه تحصیل تبدیل کنند. برای یک دانشجو چند مورد اهمیت زیادی دارد:

  1. هزینه‌های کم اقامت
  2. بورسیه و کمک هزینه‌های تحصیلی
  3. شهریه کم دانشگاه
  4. امکان بیمه‌های درمانی
  5. امکان کار در زمان تحصیل

اگر یک شهر و دانشگاه‌هایش بتوانند این شرایط را برای متقاضیان ادامه تحصیل فراهم کنند، صف‌های طولانی جلوی در آن دانشگاه‌ها به راه میافتد! اما برای دانشجویان ایرانی مهم است که بدانند کدام یک از دانشگاه های ترکیه مورد تایید وزارت علوم هستند؟ قرار است در ادامه این مقاله برترین دانشگاه‌های کشور ترکیه را از لحاظ معیارهای مختلف با هم بررسی می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: اقامت تحصیلی ترکیه

معرفی برترین دانشگاه های ترکیه

109 دانشگاه دولتی و 74 موسسه غیرانتفاعی در این کشور در حال آموزش دانشجویان هستند. مدارکی که از تمام دانشگاه‌های دولتی و خصوصی این کشور به دست می‌آورید، مطابق با استانداردهای مدارک دانشگاهی در اروپا صادر می‌شود.

رنکینک دانشگاه های ترکیه بر اساس عواملی مثل اعضای هیئت علمی، تعداد مقاله‌های دانشجویان و اعضای هیئت علمی، تعداد دانشجوهای مقطع دکترا، بورسیه‌های تحصیلی، مجموع مدارک علمی، امکانات پژوهشی و آزمایشگاهی و… محاسبه می‌شود.

بر اساس رنکینگ دانشگاه های ترکیه 2019 تعداد 45 دانشگاه این کشور جزو رتبه‌های برتر QS قرار داشتند. دانشگاه بوغازایچی، دانشگاه فنی استانبول، دانشگاه بیلکنت ترکیه، دانشگاه حاجت تپه استانبول و… از اعضای همیشگی لیست دانشگاه‌های برتر جهان از نظر QS هستند. حالا هر کدام از این دانشگاه‌ها را جداگانه به شما معرفی می‌کنیم.

دانشگاه فنی خاورمیانه (Middle East Technical University)

دانشگاه فنی خاورمیانه (Middle East Technical University)

دانشگاه فنی خاورمیانه که یکی از برجسته‌ترین مراکز تحقیقاتی کشور ترکیه محسوب می‌شود، در پایتخت این کشور یعنی شهر آنکارا ساخته شده است. سال 1956 بود که برای اولین بار درهای این دانشگاه به روی دانشجویان باز شد. مردم ترکیه این دانشگاه را با نام اختصاری METU هم می‍شناسند.

رشته‌های اصلی این دانشگاه در حوزه مهندسی و علوم پایه قرار دارند. در مقطع کارشناسی 40 رشته، مقطع کارشناسی ارشد 97 رشته و در مقطع دکترا 62 رشته تحصیلی در این دانشگاه در دسترس دانشجویان قرار دارد تا بتوانند با توجه به علاقه‌مندی‌هایشان یکی از آن‌ها را برای ادامه تحصیل انتخاب کنند.

5 دانشکده برای این رشته‌های تحصیلی اختصاص داده شده است.

دانشکدهرشته‌های تحصیلی
دانشکده معماری

 

معماری، شهرسازی و طراحی صنعتی
دانشکده علوم پایه

 

علوم بیولوژی، شیمی، ریاضی، فلسفه، روانشناسی، جامعه‌شناسی و آمار
دانشکده اقتصاد و علوم مدیریتی

 

مدیریت بازرگانی، اقتصاد، روابط‌بین‌الملل، علوم سیاسی و مدیریت جامعه
دانشکده علوم آموزشی

 

علوم کامپیوتری، علوم آموزشی، آموزش و پرورش در دوره ابتدایی، آموزش زبان‌های خارجی، آموزش تربیت بدنی، آموزش و پرورش در مقطع راهنمایی و آموزش علوم ریاضی
دانشکده فنی مهندسی

 

مهندسی هوافضا، شیمی، مکانیک، متالورژی، عمران، صنایع غذایی، معدن و نفت

 

از آن‌جایی که دانشگاه فنی خاورمیانه یکی از دانشگاه های دولتی ترکیه محسوب می‌شود، عبور از آزمون ورودی آن کار هر کسی نیست! حدود 1700 دانشجوی بین المللی در این دانشگاه در حال تحصیل هستند؛ به همین دلیل هم تمام واحدهای درسی به زبان انگلیسی آموزش داده می‌شوند. دوره‌های پایه و مقدماتی آموزش زبان انگلیسی هم برای دانشجویان این دانشگاه در نظر گرفته شده اما با این حال باید برای ورود به این دانشگاه مدرک زبان معتبر مانند IELTS یا TOEFL داشته باشید.

برای ورود به دانشگاه خاورمیانه می‌توانید از برنامه اراسموس (Erasmus) استفاده کنید. اراسموس ماندوس نام یک برنامه تحصیلی است که از سال 1987 در اتحادیه اروپا تدوین شده است. بر اساس این برنامه، دانشگاه‌های اروپایی با ارئه‌ی بورسیه‌های تحصیلی خوب، نیروهای کار جوان را از کشورهای غیراروپایی جذب می‌کنند. امکان استفاده از خوابگاه‌های دانشجویی هم برای کسانی که از طریق برنامه اراسموس وارد دانشگاه شده‌اند، وجود دارد. تحصیل در دانشگاه خاورمیانه آنکارا می‌تواند پلی باشد برای ورود به بهترین دانشگاه‌ها جهان.

دانشگاه فنی خاورمیانه (Middle East Technical University)

شهریه‌های این دانشگاه در سال 2018 – 2019 برای هر ترم حدود 768 تا 1600 لیر اعلام شده است. برای ادامه تحصیل در این دانشگاه هزینه‌هایی دیگری مثل هزینه خوابگاه یا محل اقامتتان، هزنیه‌های خورد و خوراک، رفت و آمد و … را هم در نظر داشته باشید. برای اطلاعات دقیق‌تر می‌توانید به سایت دانشگاه سر بزنید:

www.metu.edu.tr

دانشگاه بغازیچی (Boğaziçi Üniversitesi)

سال 1863 در نزدیکی تنگه بسفر استانبول، دانشگاه بزرگ و زیبایی تحت عنوان کالج رابرت (Robert College) تاسیس شد. این مکان اولین دانشگاه آمریکایی بود که در شهری غیر از آمریکا ساخته شده بود. مثل دانشگاه فنی خاورمیانه تمام واحدهای درسی این دانشگاه هم به زبان انگلیسی تدریس می‌شوند. برنامه‌های آموزشی این دانشگاه و نحوه تدریس آن شباهت بسیار زیادی به سیستم آموزشی در کشور آمریکا دارد.

دانشگاه بغازیچی (Boğaziçi Üniversitesi)

دانشگاه بغازیچی 6 دانشکده دارد که اسامی و رشته‌های تحصیلی آن‌ها را می‌توانید در جدول زیر ببینید:

دانشکدهرشته‌های تحصیلی
دانشکده آموزش و پرورش

 

آموزش کامپیوتر و تکنولوژی آموزش، علوم تربیتی، آموزش پایه، آموزش ریاضی و علوم، آموزش زبان خارجی
دانشکده هنر و علوم

 

زبان عربی و ادبیات، ترجمه، زبان شناسی، فلسفه، فیزیک، شیمی، ریاضی زیست شناسی مولکولی و ژنتیک، روان شناسی، جامعه شناسی، تاریخ، زبان و ادبیات ترکیه
دانشکده اقتصاد و علوم اداریاقتصاد، عملیاتی، علوم سیاسی و روابط بین الملل
دانشکده فنیمهندسی کامپیوتر، مهندسی برق و الکترونیک، مهندسی صنایع، مهندسی عمران، مهندسی شیمی و مهندسی مکانیک
دانشکده علوم کاربردی

 

مدیریت گردشگری، تحارت بین المللی، سیستم های مدیریت اطلاعات

 

دانشکده زبان های خارجی

 

انگلیسی پیشرفته و آمادگی انگلیسی، واحد های زبان مدرن

 

کتابخانه بزرگی در دل دانشگاه بغازیچی جا خوش کرده، که حدود 480 مقاله به زبان‌ها ترکی و انگلیسی دارد. آزمایشگاه اینجا هم با تجهیزات خوبی که دارد، جای خوبی برای تکمیل تحقیقات دانشجویان به شمار می‌رود. به غیر از آزمایشگاه امکانات ورزشی و رشته‌های ورزشی متعددی هم در این دانشگاه ارائه می‌شود. برای ورود به این دانشگاه باید نمره مورد قبول از آزمون SAT را کسب کنید. اگر به اطلاعات بیشتری احتیاج دارید می‌توانید از طریق لینک زیر سایت دانشگاه را بررسی کنید:

www.boun.edu.tr 

دانشگاه بغازیچی (Boğaziçi Üniversitesi)

دانشگاه بیلکنت (Bilkent University)

دانشگاه بیلکنت به عنوان اولین دانشگاه غیرانتفاعی ترکیه، از سال 1984 در شهر آنکارا آغاز به کار کرده است. نام دانشگاه بیلکنت ترکیه به طور خلاصه از کلمه‌ی bilim kenti ، به معنای شهر دانش برگرفته شده است. این دانشگاه اهداف بین‌المللی زیادی دارد که با یک نگاه به هیئت علمی آن می‌توانید این مسئله را به خوبی درک کنید.

اعضای هیئت علمی دانگاه بیلکنت حدود 40 ملیت مختلف دارند. حدود 43 درصد از دانشجویان مقطع کارشناسی این دانشگاه با کمک بورسیه تحصیلی ترکیه برای ورود به این دانشگاه موفق شده‌اند.

6 رشته برای کاردانی، 33 رشته در مقطع کارشناسی و 47 رشته برای کارشناسی ارشد در این دانشگاه تدریس می‌شود. کادر علمی دانشگاه بیلکنت بیشتر از هزار عضو دارد و حدود 11 هزار نفر دانشجو در این دانشگاه در حال تحصیل و یادگیری هستند.

26 خوابگاه، سالن‌های ورزشی و کتابخانه بزرگی که این دانشگاه دارد، از امتیازات آن برای دانشجویانش به شمار می‌رود. برای استفاده از خوابگاه‌های این دانشگاه با توجه به نوع اتاقتان باید رقمی بین 3 هزار تا 32  هزار لیر هزینه کنید.

دانشگاه بیلکنت (Bilkent University)

نکته جالبی که در مورد این دانشگاه وجود دارد، قراردادهایی است که با دانشگاه معتبر دنیا بسته است. بر اساس این قراردادها دانشگاه بیلکنت ترکیه، می‌تواند دانشجویانش را به دانشگاه‌های طرف قرارداد بفرستد. دانشگاه‌هایی مثل دانشگاه کالیفرنیا، موسسه آموزشی جورجیا، دانشگاه میشیگان آمریکا، دانشگاه مونترال کانادا و… از جمله مواردی هستند که این قرارداد را امضا کرده‌اند.

برای ورود به این دانشگاه در مقطع لیسانس لازم است که از آزمون SAT نمره قابل قبولی بگیرید. در مقطع کارشناسی ارشد هم نمره آزمون GRE برای دانشگاه مورد تایید می‌باشد. برای اطلاعات بیشتر می‌توانید سایت این دانشگاه را چک کنید:

w3.bilkent.edu.tr 

دانشگاه سابانچی (Sabanci University)

سال 1994 میلادی بود که برای اولین بار دانشگاه سابانچی در شهر استانبول افتتاح شد. امروزه این دانشگاه به یکی از بهترین و ایده‌‌آل‌ترین دانشگاه های ترکیه تبدیل شده و طرفداران زیادی دارد. رشته‌های مختلف این دانشگاه در 3 دانشکده‌ی آن به دانشجویان تدریس می‌شود. علاوه بر این سه دانشکده، چند آزمایشگاه بسیار مجهز و همنطوری مراکزی برای تحقیقات و پژوهش‌های دانشجویان در دانشگاه سابانچی وجود دارد که استفاده کردن از آن‌ها قسمت هر کسی نمی‌شود. پژوهشگاه فناوری نانو دانشگاه سابانچی یکی از معروف‌ترین نمونه‌ها در حوزه کاری خودش به شمار می‌رود.

هر سال حدود 4 هزار دانشجو در این دانشگاه پذیرفته می‌شوند. این افراد برای یادگیری رشته‌های مختلف در حوزه‌های مهندسی و علوم طبیعی (FENS)، هنر و دانشکده علوم اجتماعی (FASS)، رشته‌های مدیریت و یا تحصیل در مدرسه زبان داوطلب هستند.

دانشجویان این دانشگاه در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا در حال تحصیل هستند. حدود 42 درصد از دانشجویان مقطع کارشناسی در دانشگاه سابانچی، تاکنون توانسته‌اند برای ادامه تحصیلشان از بورسیه های تحصیلی استفاده کنند.

دانشگاه سابانچی (Sabanci University)

برای ادامه تحصیل در این دانشگاه در هر کدام از مقاطع تحصیلی، باید مدرک زبان آیلتس یا تافل، نمره مورد قبول آزمون GER ، رزومه‌ی تحصیلی کامل به زبان انگلیسی یا ترکی داشته باشید. بعد از ارائه این مدارک مشخص می‌شود که شما برای ادامه تحصیل در این دانشگاه پذیرش می‌شوید یا خیر.

شاید بد نباشد بدانید که خیلی از دانشجوهای این دانشگاه توانسته‌اند با مدرک یکی از مقاطع آن برای ادامه تحصیل در دانشگاه‌های مطرح دنیا مثل هاروارد، ماساسچوست، استنفورد، بوستون و … بورسیه شوند. پس به هیچ وجه سابانچی را بین دانشگاه های ترکیه دست کم نگیرید. اگر دوست دارید اطلاعات بیشتری در مورد این دانشگاه داشته باشید، بد نیست با کلیک روی لینک زیر سری به سایت خود دانشگاه بزنید:

دانشگاه کوچ (Koç University)

کوچ هم یکی دیگر از دانشگاه های ترکیه است که در شهر استانبول ساخته شده است. 62 ساختمان مختلف در دل این دانشگاه وجود دارد؛ خیلی هم بعید نیست که دانشجوها در بین این 62 ساختمان گم شوند و چند ساعتی را سردرگم بمانند تا به کلاسشان برسند!

این دانشگاه بزرگ 7 دانشکده دارد که به شرح زیر هستند:

  1. دانشکده اقتصاد و علوم اداری ( CASE )
  2. دانشکده علوم ( CS )
  3. دانشکده ارتباطات و علوم اجتماعی ( CSSH )
  4. دانشکده مهندسی ( CE )
  5. دانشکده حقوق
  6. دانشکده پزشکی ( SOM )
  7. دانشکده پرستاری ( SON )

دانشگاه کوچ (Koç University)

در این 7 دانشکده، ۲۲ رشته در مقطع کارشناسی، ۲۹ رشته در مقطع کارشناسی ارشد و ۳۰ رشته در مقطع دکتری تدریس می‌شود. به جز رشته‌های حقوق و پرستاری، تمام رشته‌های دیگر به زبان انگلیسی تدریس می‌شوند. پس طبیعی است که برای اخذ پذیرش از دانشگاه کوچ داشتن مدرک زبان انگلیسی معتبر، یکی از اصلی‌ترین فاکتورها باشد.

اگر فک می‌کنید تسلط لازم و کافی به زبان انگلیسی برای ادامه تحصیل در این دانشگاه ندارید یک خبر خوب برای شما داریم: موسسه آموزشی زبان دانشگاه کوچ که در محوطه همین دانشگاه هم قرار دارد، به شما برای رسیدن سطح عالی از زبان انگلیسی کمک می‌کند.

علاوه بر مدرک زبان، کسب نمره قبولی از آزمون SAT و رزومه تحصیلی خوب از دیگر مدارکی است که برای دریافت پذیرش تحصیلی این دانشگاه نیاز دارید. در حال حاضر در حدود ۵٫۵۰۰ دانشجو در این دانشگاه تحصیل می‌کنند. برای ورود به دانشگاه کوچ رقابت سختی میان متقاضیان وجود دارد که برای برنده شدن در آن باید حسابی تلاش کنید. برای اطلاعات بیشتر در مورد این دانشگاه می‌توانید از طریق لینک زیر سری به سایت آن بزنید:

www.ku.edu.tr

دانشگاه کوچ (Koç University)

Call Now Button