جزایر نخلی دبی Palm Islands

جزایر نخلی دبی Palm Islands

اجسامی مثل دندان مصنوعی یا گل مصنوعی را همه ما تا به حال دیده‌ایم و برایمان غیر عادی و عجیب نیستند؛ اما اگر بخواهیم شما را با یک جزیره مصنوعی روبرو کنیم ممکن است از تعجب شاخ دربیاورید یا خیال کنید کسی سربه‌سرتان گذاشته! اما حقیقت این است که جزیره مصنوعی هم وجود دارد! جزایر نخلی دبی مثالی است که قدرت بشر را به همه ثابت می‌کند. حالا اگر در مورد نحوه ساخت این جزایر کنجکاو شدید، در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.

یکی از بزرگترین پروژه‌های مهندسی در دبی

حقیقت این است که کشور امارات جاذبه‌ی تاریخی و یا حتی طبیعی خاصی برای جذب گردشگر و توریست ندارد. اما مسئولان این کشور بهتر از هر کشور دیگری صنعت گردشگری امارات را رونق بخشیدند و راه را برای ورود مسافران هموار کردند. هزاران برج و مرکز تفریحی در دبی ساخته شده و این شهر را به یکی از مدرن‌ترین و به روزترین شهرهای دنیا تبدیل کرده است. اما به نظر می‌رسد که برای یک گردشگر، بهترین جاذبه سواحل زیبایی است که بشود آرامش را در آن پیدا کرد.

شهر دبی به خاطر خط ساحلی محدودی که دارد، در این زمینه دچار ضعف شده بود. اما از آن‌جایی که در این شهر هیچ چیزی محال نیست، مسئولان و سرمایه‌گذاران دوباره به فکر ساخت و ساز افتادند. اما این بار دست روی پروژه‌ای فراتر از یک برج گذاشتند و سراغ ساختن یک جزیره رفتند. شرکت نخیل که یکی از شرکت‌های دولتی دبی است، برای سرمایه‌گذاری این پروژه پیش قدم شد و ساخت جزایر نخلی دبی کلید خورد.

جزایر نخلی دبی

مراحل ساخت جزیره نخل دبی

اما حالا چطور وسط دریا، خشکی را ساختند؟ برای این کار از شن‌های سطح زمین خلیج فارس برداشت کردند تا پس از لایروبی‌های مخصوص، از آن‌ها برای ساخت جزایر نخلی دبی استفاده شود. بعد از تکمیل مراحل آماده سازی، شن‌ها را با کمک کشتی‌های مخصوص در محل‌های مشخص اسپری کردند. از فناوری رنگین کمانی برای اسپری کردن شن‌ها استفاده شده؛ حالا چرا رنگین کمانی؟ در زمان اسپری کردن شن‌ها توسط کشتی، هاله‌ای شنی شبیه به رنگین کمان در هوا ایجاد می‌شود. به همین دلیل آن را رنگین کمانی می‌شناسند. به طور کلی برای ساخت این جزیره 11 میلیارد مترمکعب شن و 47 میلیون تن سنگ استخراج و مصرف شد. شاید باورتان نشود که برای اطمینان از طراحی و ساخت دقیق شکل این جزیره از ماهواره خصوصی استفاده می‌شد! به این ترتیب مهندسان از بالا شاهد روند پیشرفت ساخت این نخل بزرگ بودند.

جزایر سه گانه

جزایر نخلی دبی از کنار هم قرار گرفتن سه جزیره دیگر ساخته شده‌اند. پالم جمیرا (Palm Jumeirah)، پالم جبل علی (Palm Jebel Ali) و پالم دیره (Deira Island) سه بخش اصلی تشکیل دهنده جزایر نخلی دبی هستند. پالم جمیرا اصلی‌ترین جزیره بین این سه مورد است که البته زودتر از همه هم ساخته شد. مراحل ساخت این جزیره از سال 2001 آغاز شده بود و بنابر پیش‌بینی‌ها باید تا سال 2006 به پایان می‌رسید. اما مشکلات حین کار باعث شد تا بهره‌برداری از این جزیره یک سال به تعویق بیافتد و سال 2007 افتتاح شود.

سال 2002 تصمیمات قطعی برای ساخت جزیره دوم یعنی جبل علی گرفته شد و پروژه ساخت و ساز آن آغاز شد. مهندسان این پروژه برنامه‌های فوق‌العاده‌ای مثل ساختن پارک آبی، تفریحگاه‌های دریایی و روستای ساحلی برای جزیره جبل علی در سر می‌پروراندند. آن‌ها برای اتمام این پروژه مشکلات اقتصادی و زیست محیطی زیادی را پشت سر گذاشتند. این نکته را هم از قلم نیاندازیم که جزیره جبل علی از پالم جمیرا بزرگ‌تر است و مساحتی تقریباً دو برابر بیشتر از آن دارد. پالم دیره هم آخرین بخش این پروژه بود که با تغییرات و فراز و نشیب‌های زیادی همراه شد تا ساخته شود.

دور تا دور جزایر نخلی دبی را هم هلالی محاصره کرده است که در واقع محافظ آن است. از آن جایی که ممکن است بادهای موسمی سهمگین یا امواج بزرگ در این بخش از دریا شکل بگیرند، این هلال برای حفاظت از مجموعه جزایر نخلی دبی ساخته شد. طول این بخش به بیشتر از 11 کیلومتر می‌رسد.

تاثیرات زیست محیطی

بشر هر چقدر هم همه نکات ریز و جزئیات را در نظر بگیرد، باز هم نمی‌تواند ساخت و ساز خودش را با آفرینش پروردگار مقایسه کند. با وجود تمام تلاش‌هایی که دبی برای حفظ گونه‌های مختلف جانوری و محیط زیست این منطقه انجام داده، سازمان جهانی محیط زیست این پروژه را مخرب می‌داند. تعدادی از افرادی که در این جزیره زندگی می‌کنند هم شکایاتی از محل سکونتشان دارند؛ آن‌ها از راکد شدن آب در بعضی از مناطق ساحلی و حضور تعداد زیادی پشه و حشره ناراضی هستند. یکی از افرادی که در جزایر نخلی دبی ساکن است، حاکم این شهر یعنی محمد بن راشد آل مکتوم است.

عکس جزیره نخل دبی

هلال دور نخل

این هلال حکم موج شکن و محافظ جزیره را دارد، پر از هتل و تفریحگاه هم هست.

برگ‌های درخت نخل

این برگ‌ها منطقه مسکونی جزایر نخلی دبی محسوب می‌شوند. ویلاهای این منطقه به سرعت به فروش رفتند. سال 2007 حتی ویلاهایی که فقط نقشه آن‌ها طراحی شده بود هم فروخته شدند.

تنه درخت نخل

بیشتر از 800 آپارتمان ساحلی در دو ردیف در این بخش از جزایر نخلی ساخته شده است.

چه تفریحاتی را در جزایر نخلی دبی تجربه کنیم؟

برای این که بتوانید از تمام این جزیره مصنوعی بازدید کنید دو راه حل خوب پیش رو دارید: تور کشتی کروز یا تورهای اتوبوسی. با کمک کشتی کروز می‌توانید در بازه زمانی تقریباً یک ساعته، دور تا دور جزایر نخلی دبی را ببینید. راهنمای تور تک تک هتل‌ها و ساختمان‌هایی که می‌بینید را به شما معرفی می‌کند و احتمالاً در مورد چگونگی ساخت این جزیره هم توضیحاتی برایتان ارائه می‌دهد. در تورهای اتوبوسی هم شما زمانی که در حال عبور از تنه و برگ‌های این نخل بزرگ هستید، لیدر شما را با حقیقت‌هایی در مورد جزایر نخلی دبی آشنا می‌کند.

یکی از دیدنی‌ترین مکان‌های جزایر نخلی دبی، هتل آتلانتیس است. معماری این هتل شما را به دنیای خیال می‌برد! جوری که گمان می‌کنید قرار است کسی با قالیچه پرنده از بین طاق این هتل رد شود و در دوردست‌ها محو شود.

هتل آتلانتیس جاهای دیدنی دبی

پارک‌های آبی مجهزی در این جزیره بنا شده‌اند که می‌توانند لحظات خوشی را هم برای شما و هم برای فرزندانتان به ارمغان بیاورند. پس فراموش نکنید که لوازم شنا را هم در چمدانتان بگذارید. به غیر از پارک آبی می‌توانید از آکواریوم آتلانتیس هم بازدید کنید. در این آکواریوم انواع آبزیان و گیاهان دریایی را می‌بینید و با ماجراهای شهر افسانه‌ای آتالانتیس آشنا می‌شوید. در آتلانتیس می‌توانید با دلفین‌ها شنا کنید و شیرهای دریایی را از نزدیک ببینید. اگر در ساعت غذا دادن به ماهی‌ها به این مجموعه برسید، مراسم بامزه غذا خوردن آن‌ها را هم مشاهده می‌کنید.

اگر اهل هیجان و دل به دریا زدن باشید هم می‌توانید کایاک سواری یا پاروزنی را تجربه کنید. در قسمت‌های ساحلی جزایر نخلی دبی، مربی‌ها برای آموزش پارو زدن و چگونگی کنترل تعادل قایق منتظر گردشگران هستند. موج سواری هم یکی دیگر تفریحات جذابی است که می‌توانید در دبی امتحان کنید. هیجان پیچ و تاب خوردن همراه موج‌ها را در سفرتان به دبی از دست ندهید. اگر موج سواری بلد نیستید با کمک مربی می‌توانید این مهارت را هم یاد بگیرید.

پارک آبی در جزایر نخلی دبی

مونوریل

یکی از راه‌های رفت و آمد به جزایر نخلی دبی استفاده از مونوریل است. مونوریلی که حدود 5.4 کیلومتر طول دارد و برای اولین بار در سطح خاورمیانه ساخته شده است. بعد از این که از خط قرمز متروی دبی خارج شدید با کمک مونوریل به داخل جزایر نخلی دبی می‌رسید. 30 آوریل 2009 این خط مونوریل به عنوان اولین نوع از خودش در خاورمیانه، در شهر دبی افتتاح شد.

مونوریل

Call Now Button