به‎طور کلی ویزای تحصیلی و فرصت مطالعاتی در آمریکا را باید به 2 گروه ویزاهای J1 و F1 تقسیم کرد. ویزای نوع F مربوط به ویزای دانشجویی آمریکا است. برای اخذ این ویزا باید در درجه اول از یک دانشگاه معتبر در آمریکا پذیرش بگیرید. در مراحل وقت سفارت دانشجویی آمریکا قبل از اینکه به روز مصاحبه برسید باید فرم DS-160 را پر کرده و هزینه سویس فی (SEVIS Fee)را نیز پرداخت کنید. متقاضیان ویزای دانشجویی باید درمیان مدارکی که به سفارت ارائه می‌‎‎دهند فرم I-20 را نیز داشته باشند. یک نکته مهم که باید به آن توجه شود این است که داشتن این فرم تضمینی برای اخذ ویزای دانشجویی آمریکا نیست. در این مسیر نیز شما باید شرایط لازم مانند تمکن مالی و مدارک کامل و بی‎نقص را نیز داشته باشید.

یکی از بزرگ‎ترین مشکلاتی که درباره دریافت فرم I-20 وجود دارد این است که بیشتر دانشگاه‎های آمریکا این فرم را به ایران نمی‎‎فرستند و درصورت ارسال نیز به این علت که بسته‌های پستی کد رهگیریTracking Number ندارند؛ ممکن است فرم به دست شما نرسد بنابراین بهتر است برای دریافت این فرم آدرس یکی از اقوامتان در خارج از کشور را بدهید و یا می‎توانید کارهای مربوط به دریافت این فرم را به آژانس مسافرتی سالیان سفر بسپارید.

نوعی دیگر از ویزای آمریکا، ویزای نوع j است که مخصوص فرصت مطالعاتی می‎باشد. متقاضیانی که برای پروژه تحقیقاتی و یا تدریس در دانشگاه‎های آمریکا قصد سفر به آمریکا را دارند؛ باید از ویزای نوع  jاستفاده کنند. برای فرصت مطالعاتی پس از اینکه با دانشگاه موردنظر در ایالات متحده آمریکا هماهنگ کردید؛ باید فرم DS-2019  را تکمیل کنید و سپس برای گرفتن وقت سفارت اقدام نمایید.

هزینه وقت سفارت دانشجویی آمریکا

برای وقت سفارت دانشجویی آمریکا متقاضیان علاوه‎بر هزینه اپلیکیشن فرم باید مبلغ I-20 را نیز از طریق سویس فی را پرداخت کنند. پرداخت هزینه سویس فی برای ویزای دانشجویی یا همان ویزای F1؛ 200 دلار و برای فرصت مطالعاتی یا ویزای J1 نیز 180دلار می‎باشد. برخی از افراد تصمیم می‎گیرند این پرداختی را خودشان انجام دهند. در این صورت نیازی به پرداخت کارمزد ندارند و باید همان مبلغی که در بالا ذکر شد را پرداخت کنند. اما بیشتر افراد برای راحتی کار خود تمام واریزی‎ها را به افراد و آژانس‎های متخصص می‎سپارند که در این صورت هزینه‎ آنها مقداری افزایش خواهد داشت. شما می‎توانید برای اطلاع دقیق از قیمت‎ها اینجا را بخوانید.

مدارک لازم برای ویزای دانشجویی آمریکا

وقت سفارت آمریکا دانشجوییلطفا تمامی مدارک درخواستی ویزای تحصیلی آمریکا را به ترتیبی که در  زیر آمده در  2دسته مرتب نمایید.

سری اول مدارک وقت سفارت دانشجویی ، باید حاوی اصل مدارک  تاییدشده باشد و برای سری دوم ، کپی این مدارک کافی می باشد.

نکته مهم: در صورت ناقص بودن مدارک وقت سفارت دانشجویی امریکا و یا عدم رعایت ترتیب آنها، تقاضای شما تحویل گرفته نخواهد شد.

 

  • گذرنامه (امضاشده) و کپی از صفحات اول و دوم گذرنامه
  • عکس جدید با پس زمینه روشن که قدیمی تر از شش ماه نباشد. اندازه 5*5 سانتیمتر, 600*600 dpi
  • شناسنامه و ترجمه آن
  • گذرنامه
  • پرینت فرم پرداخت SEVIS Fee
  • اصل فرم I-20
  • فرم  DS160
  • پذیرش یا تایید دانشگاه مبنی بر دریافت تقاضای پذیرش، برای دوره دکترا و فرصت مطالعاتی دعوتنامه استاد راهنما
  • عدم سوءپیشینه  و مدرک پایان خدمت (معافیت)
  • تعهد محضری از حامی مالی
  • مدرک دال بر چگونگی تامین مخارج در مدت تحصیل ( حساب بانکی ، دعوتنامه رسمی ، بورس)
  • ترجمه رسمی مدارک تحصیلی به‎زبان انگلیسی یا آلمانی که توسط سفارت تایید شده باشند ( به برگه‎های راهنمای درخواست اقامت و تایید مدارک مراجعه شود)
  • زندگینامه (رزومه) (CV) با ذکر آدرس، پست الکترونیکی و تلفن
  • نامه انگیزه تحصیلی (SOP)  نوشته شده توسط خود متقاضی وقت سفارت دانشجویی همراه با امضاء
  • مدارک دال بر معلومات زبان (TOEFL – GRE – SAT – IELTS)
  • در صورت امکان:
  • مدرک سوابق فعالیت حرفه‎ای و یا کاری، معرفی نامه

سایر مدارک مورد نیاز برای دوره دکترا و فرصت‎های مطالعاتی

  • توضیح کامل موضوع تحقیق با ذکر کلمات کلیدی علمی
  • کپی آخرین مدک تحصیلی و زندگینامه (رزومه) همسر در صورت همراهی او
  • عدم سوءپیشینه  و مدرک پایان خدمت (معافیت)
  • صفحه دوم شناسنامه و ترجمه
  • گذرنامه (امضاشده)
  • سند ازدواج و ترجمه
  • مدارک تحصیلی و ترجمه

 سایر مدارک مورد نیاز برای دوره دکترا و فرصت‎های مطالعاتی

توضیح کامل موضوع تحقیق موضوع تحقیق با ذکر کلمات کلیدی علمی
در صورت همراهی همسر :
کپی آخرین مدک تحصیلی و زندگینامه (رزومه) وی
عدم سوءپیشینه  و مدرک پایان خدمت (معافیت)
صفحه دوم شناسنامه و ترجمه
گذرنامه (امضاشده)
سند ازدواج و ترجمه
مدرک تحصیلی و ترجمه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button