مسجد ایاصوفیه استانبول

مسجد ایاصوفیه استانبول

در استانبول کلیساها و مساجد مختلفی قرار گرفته‌اند که امروزه برخی از آن‌ها به یکی از قطب‌های گردشگری در دنیا تبدیل شده است. استانبول یکی شهرهای زیبا و تاریخی ترکیه محسوب می‌شود که از لحاظ جغرافیایی در بین دو قاره‌ی آسیا و اروپا قرار گرفته است. از این جهت بسیاری از جاذبه‌های گردشگری  و معماری‌های به‌کار رفته در آن تلفیقی از دو فرهنگ اروپایی و آسیایی است و گردشگران آن را به عنوان پل میان دو قاره می‌دانند. یکی از مکان‌های دیدنی این شهر مسجد ایاصوفیه استانبول است که یکی از برترین جاذبه‌های گردشگری شناخته می‌شود و هرساله هزاران گردشگر خارجی از اقصی نقاط جهان به‌ویژه کشور خودمان با تور استانبول از آن بازدید می‌کنند.

این مسجد که معنای لغوی آن کلیسای معرفت الهی است که از بناهای به‌جای مانده از دوران بیزانس است. ارتفاع گنبد آن به 56 متر می‌رسد و سمبل بهشت به‌شمار می‌آید. آثار هنری زیادی از جمله موزاییک مربوط به دوران بیزانس و سپرهای بزرگ دایره‌ای شکل که بروی آن آیات قرآن نوشته شده، است به چشم می‌خورد که تمامی آن‌ها گردشگران تور ترکیه را شگفت زده می‌کند.

جالب است بدانید این مسجد عظیم بسیار محکم ساخته شده است و در برابر چندید زلزله‌ی بزگ و چنگ‌های متعدد سالم مانده است و درحال حاضر به یکی از جاذبه‌های توریستی تبدیل شده است. بدون شک یکی از شاهکارهای معماری دنیا این مسجد تلقی می‌شود و به عنوان سمبل عرفان مسیحیت در نظر گرفته شده است.

تاریخچه‌ی مسجد ایاصوفیه

در قرن پانزدهم میلادی پس از گذراندن چندین نبرد میان مسلمانان و  امپراطوری بیزانس، در نهایت مسلمانان توانستند با فرماندهی سلطان محمد فاتح جنگ را پیروز شوند و توانستند قسطنطنیه را فتح کنند. از این جهت قسطنطنیه مرکز فرماندهی عثمانیان تبدیل شده و نام آن به استانبول تغییر کرد و کلیسای هاجیا سوفیا به مسجد ایاصوفیه تبدیل شد. بنای ساختمان در سال 360 با چوب ساخته شده بود و بعدها مورد بازسازی قرار گرفته و تاجایی که امروزه گردشگران زیادی از سرتاسر دنیا از آن بازدید می‌کنند.

به‌طور کلی در کنار این مسجد، مساجد تاریخی زیادی در شهرهای ترکیه قرار گرفته است که از جمله‌ی معروف‌ترین آن‌ها مسجد کجاتپه در آنکارا می‌باشد. بنای این مسجد در مکانی قرار گرفته است که گردشگران تور آنکارا در هر نقطه از شهر می‌توانند آن را ببینند. از این جهت شاید بتوان گفت مسجد کجاتپه نوعی نماد شهر آنکارا نیز به‌حساب می‌آید.

Call Now Button